-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Se hva som kreves for å få leie denne ettertraktede hytta

Først må du bli en av dem som kan få kjøpe jaktkort på Roltdalen statsallmenning. Så kan du søke om å få leie Vælskarbua.  Foto: Unni Killi, Selbu fjellstyre. Først må du bli en av dem som kan få kjøpe jaktkort på Roltdalen statsallmenning. Så kan du søke om å få leie Vælskarbua.  Foto: Unni Killi, Selbu fjellstyre.

Mange vil leie buene til Selbu fjellstyre under småviltjakta, men kun de som har jaktkort på Roltdalen statsallmenning kan søke om å få leie Vindlibua eller Vælskarbua.

Deretter avgjøres det ved trekning hvem som får leie dem. Skulle du være en av de heldige, ligger hyttene langt fra bilvei inne i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark, og alt av forsyninger må bæres dit på ryggen.

Jaktkort for å få leie

– Slik det er i dag leies buene kun ut til de jegerne som har fått kjøpe jaktkort av oss, sier Unni Killi, fjelloppsyn i Selbu fjellstyre.

– Alle kan søke om jaktkort på Roltdalen statsallmenning. Fristen er 23. januar hvert år, legger hun til.

Ofte vil flere jakte enn antallet kort som legges ut til salgs. Ved flere søkere enn jakttillatelser vil det bli loddtrekning. De som trekkes ut, og kan kjøpe jaktkort, kan søke om å få leie en av fjellhyttene.

De har begge sengeplasser til fire. Tidligere sto de åpne, men det viste seg nødvendig å ha kontroll med bruken. Derfor vil kun jegere få leie Vindlibua eller Vælskarbua.

Andre hytter

Skulle du ikke ha det nødvendige hellet, finnes det andre hytter til leie.

Nettstedet inatur.no er selve nøkkelen til hytteleie, og valgmulighetene er mange i kommunene i Værnesregionen.

I naboområdene til arealet Selbu fjellstyre kan tilby jakt på, er Schulzhytta, og en utleiehytte ved Austre Sonvatnet i Stjørdal kommune, to av flere muligheter til å få tak over hodet.

For å komme til området ved grensen mellom Selbu og Stjørdal kan en starte fra begge kommunene. Det er merket sti med utgangspunkt mellom Sundal og Sildra i Sona i Stjørdal i retning Skarvan, eller en kan starte fra Sildra.

Over 200 vil jakte

De som har leid hytta ved Austre Sonvatnet kan da starte turen på stien til hyttene ved det fremste vatnet. Over det kan en ro, dra eller ro båten opp til Austre Sonvatnet, og ro til den nye, flotte utleiehytta der.

– Interessen er stor for å jakte, men med søknadsfrist 23. januar hvert år må alle planlegge jakt i god tid. Vi kan tilby godt jaktterreng, og omkring 200 vil jakte på Roltdalen statsallmenning i år, sier Unni Killi i Selbu fjellstyre.

Les forrige sak:
Rotet vekk seieren i sluttminuttene: – Helt jævlig

Close