12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

SE VIDEO: Drilling i norgestoppen

Stjørdal har noen av landets største drilltalenter

HØYT NIVÅ: Stjørdal Drilltropp fikk mange pallplasseringer på ØM i drill. (Foto: Jørn Tore Hanssen) HØYT NIVÅ: Stjørdal Drilltropp fikk mange pallplasseringer på ØM i drill. (Foto: Jørn Tore Hanssen)

Det ble en innholdsrik helg for Stjørdal Drilltropp da de deltok i Østlandsmesterskapet i drill.

Det ble flere gode plasseringer og flere utøvere kvalifiserte seg videre til NM. I år var drillere fra hele Norge samlet i Jessheim Is- og flerbrukshall for å vise hva de kunne.

Lange dager med masse drill

Det ble lange dager i hallen for drillerne i helga. Det første nummeret begynte klokken ni på morgenen, og det siste avsluttet klokken ni på kvelden. Sent ble det for blant andre Ellen Andersen fra Stjørdal, som var en av de siste som stilte på gulvet med sin drilldans. For henne ble det en ekstremt lang dag, og da hun var ferdig var det bare å dra tilbake til hotellet for å legge seg. Dagen etter ble fylt med enda mer spennende drill. Det ble også lange dager for de tålmodige foreldrene, som satt og heiet på tribunen hele helgen.

Drill-venner fra hele landet

Drillmiljøet er ikke veldig stort på landsbasis, og derfor blir man fort kjent med andre drillerne rundt omkring Norge.
– Å dra på konkurranse er spennende og det er da du får vise hva du kan og har øvd på hele året, sier Yvonne Tvete.
Hun forteller også at det er i konkurransene du møter drillvennene dine. De bor langt unna, men ved konkurranser får man anledning til å møtes igjen. Det er også noen drillere fra Stjørdal som er med i samarbeidstropper, sammen med andre tropper fra Norge. Da møtes de på samlinger en gang i måneden, og trener sammen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

STILIG: Ellen Andersen in action med sin stilige drilldans. (Foto: Julie Veisetaune)
STILIG: Ellen Andersen in action med sin stilige drilldans. (Foto: Julie Veisetaune)
Nervene kan ta over

– Det er mange tanker som strømmer gjennom hodet før man skal på gulvet. Klarer jeg dette trikset? Husker jeg å strekke hånden? Eller mister jeg drillstaven nå? Det kan fort bli litt nerver, sier Ellen Andersen.
Hun forteller at det ble noen mist i helga, men at utgangspunktet ellers var bra. Wendy Lund Cruz holdt derimot nervene på plass og kjørte en null mist runde med sin One Baton.

Coop Storlien artikkelnivå
Bruktmarked ble populært

Det ble også arrangert et bruktmarked på konkurransen, der drillerne kunne ta med seg og selge gamle drakter. Dette var en fin måte å få vist fram draktene sine på, siden det kan være vanskelig å gjøre dette over nettet. Nå fikk drillerne prøve draktene og se de selv før de kjøpte dem. Draktene er som regel ganske dyre og da er det dumt hvis de ikke passer. Derfor var bruktmarkedet en super idé og i løpet av helgen fikk de fleste av draktene en ny eier.

Kom hjem med gode plasseringer

13 av drillerne fra Stjørdal Drilltropp stilte under årets Østlandsmesterskap, der de til sammen kapret ti pallplasser og to nye NM-kvalifiseringer. Carla Lund Akselsen fikk 2. plass i 2Baton juvenile og 2. plass i X-strut juvenile. Tvillingsøstrene Iselin og Elida Risberg Elverum fikk 3. plass med sin twirl duett junior advance. Julie Veisetaune fikk en god 1.plass i 2Baton senior intermediate og 2. plass i 1Baton senior intermediate. Yvonne Tvete og Rita Leth-Olsen fikk 3. plass i sin twirlduett senior intermediate, og Wendy Lund Cruz en utmerket 1. plass i drilldans preteen advance, 3. plass i 1Baton og 3. plass i X-strut. I tillegg ble det en flott 3. plass til twirlteam senior.

Turen hjemover

Selv om det var mye nerver i mange av konkurransene, og selv om det ble noen mist, så gjorde drilltroppen fra Stjørdal en super innsats. Det ble mange flotte plasseringer og stolte drilløyeblikk på høyt nivå. Og det ble en sein hjemtur for slitne drillere, men det neste målet er allerede klart. Nå er det å trene frem til Trøndersk Mesterskap i drill. Det arrangeres her i Stjørdal i slutten av april, og da blir det en ny mulighet for drillerne til å kvalifisere seg til NM.

TO TALENTER: Elida Risberg og Carla Lund Akselsen med sine fine X-strut-drakter. (Foto: Julie Veisetaune)
TO TALENTER: Elida Risberg og Carla Lund Akselsen med sine fine X-strut-drakter. (Foto: Julie Veisetaune)

Les forrige sak:
To unge menn tiltalt for grov narkokriminalitet

Skal ha fraktet store mengder amfetamin fra Østlandet til Trøndelag

Close