4 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

– Seieren beviser at vi er et vinnerlag

Den omskolerte vingen Yonas Tewodros (22) tok hovedrollen da Vikhammer HK slo Herulf

Toppscorer Yonas Tewodros (i midten) bidro i stor grad til seieren over Herulf hjemme i Malvikhallen. Toppscorer Yonas Tewodros (i midten) bidro i stor grad til seieren over Herulf hjemme i Malvikhallen.

Like før sesongstart ble Vikhammer HKs Yonas Tewodros omskolert fra ving til midtback. Mot Herulf spilte 22-åringen så bra at man skulle tro at han aldri hadde spilt i en annen posisjon.

Vikhammer HK vant sin aller første kamp i 1. divisjon søndag. Herulf ble sendt hjem med tap 26-27. Og det med en omskolert ving i en av hovedrollene.

– Jeg prøvde meg litt som back mot Nøtterøy, men fikk ikke så mye spilltid. I dag fikk jeg mye tillit, og det var kjempemoro, sier Yonas Tewodros.

Håndballspilleren er inne i sin andre sesong for VHK, og får en stadig mer fremtredende posisjon i laget. At Tewodros skulle ende opp som bakspiller i førstedivisjon, hadde han riktignok ikke sett for seg.

– Jeg er ving, men da Markus Vikan Hansen røk korsbåndet i oppkjøringen ble jeg omskolert. Vi har ikke så mange backer å velge blant, sier Tewodros, som sammen med Lasse Hønstad ble toppscorer med seks fulltreffere.

På statistikken står det også at den tidligere Strindheim-spilleren faktisk scoret på alle seks forsøk han hadde i den historiske kampen som endte med lagets første seier i førstedivisjon. Det er ikke mindre enn imponerende.

Nervøse spillere

Første hjemmekamp i Malvikhallen ble en påkjenning for spillerne. Nervene lå utenpå draktene, og laget hang ikke helt sammen før pause. På lystavla sto det både 3-8 og 5-10, men mot slutten tok spillerne seg sammen og lå bare tre mål bak på vei inn til garderoben.

– Vi var plaget med nerver i begynnelsen av kampen. Etter pausen får vi mer troen på det, og vi lykkes bedre. Mot slutten ble det nervepirrende, men vi greide å ro seieren i land, sier han.

– Vi er et vinnerlag

Seieren over Herulf fra Moss var svært viktig for VHK, som har som mål å berge plassen i førstedivisjon i sin debutsesong.

– Seieren beviser at vi er et vinnerlag, og poengene blir viktige for å beholde plassen. Jeg tror det blir flere spennende oppgjør fremover, sier Tewodros.

Dobbelkamp i Stavanger

Allerede til helgen ruller førstedivisjon videre. To kamper i Stavanger og Bergen står på programmet, og både Stavanger som VHK møter i seriekamp fredag og Viking i NM-kamp i Bergen lørdag har meritter som kan skremme vannet ut av hvem som helst.

– Det er to tradisjonsrike klubber i toppen av norsk håndball, og de blir vanskelig å slå. Belastningen på oss spillere er stor ettersom vi også er noe skadeskutt. Likevel er målet å få med oss to poeng hjem mot Stavanger, sier han.

VHK klatret med seieren over Herulf opp til en 6. plass på tabellen etter to spilte kamper. Den første tapte de borte mot Nøtterøy.

Les forrige sak:
Bjørn Ove Slind (t.v.) og Alf Erik Skar i Gjensidige Stjørdal oppfordrer barnehagene til å ta kontakt for å få utlevert refleksvester.
– Ta kontakt med oss

Bjørn Ove Slind og Alf Erik Skar i Gjensidige Stjørdal ønsker å dele ut refleksvester til barnehagene

Close