2 °C Stjørdal, NO
20/04/2019

Selbu-lyd Grammy-nominert

Værnes begravelsesbyrå steindag april


– Veldig moro. Så får vi se om vi vinner denne gangen, ler Morten Lindberg overfor Varden. De er nominert ni ganger tidligere, men har aldri vunnet.Morten Lindberg er partner med Jørn Simenstad og Wolfgang Plagge i Lindberg Lyd, selskapet han selv etablerte i 1996. Morten er business manager, tekniker og produsent. Vokal, kor og strykere er kjernen i hans spesiale.

 

Selskapets surroundlyd skaper en atmosfære hvor du føler at du er på dirigentens plass, midt i der musikken skapes.To av nominasjonene er for albumet «Kind» med Nidaros Strykekvartett: «Best surround Sound Album» og Best Choral Performance». «Veslemøy Synsk»: Grieg/Thommessen er det andre albumet. «Best Classical Vocal Solo» av Marianne Beate Kielland. Grammy-utdelingen foregår i Los Angeles i februar.Morten Lindberg og selskapet ble først nominert i 2007.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Mange av opptakene skjer i Selbu Kirke.

 

– Amerikanerne har ingen slike tradisjoner, du får ikke sånn lyd i et amerikansk kjøpesenter. Og vi kan ta med et ensemble til en slik innspilling og være der en uke. Her i Norge har vi en kulturforvaltning som gir oss tid og ro til å gjøre ting ordentlig, sier Morten Lindberg til avisen.

 

Morten Lindberg er selv blitt medlem av Akademiet og får da både være med å stemme og får innsyn i prosessen.

Les forrige sak:
Her er det dekket bord for Oline Sørhald og Harald Almli
Julemat på Bjørklund

For de som besøkte lokalet ble det en trivelig stund med […]

Close