15 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Selbu Motettkor synger ut

FOTO: Selbu kirke er sted for Motettkorets jubileumskonsert. Her den ærverdige salmetavla.

 

SELBU: Selbu Motettkor hadde sin første opptreden 11. november 1990 i forbindelse med ”kulturvokko”. Ett år på overtid markeres nå 20-årsjubileet. Det blir konsert i Selbu kirke 1.mai.

 

 

Navn som Ingrid Borseth, Oddvar Nergård, Marthe Belsvik og Odd Halvor Moen er for anledningen eksterne bidragsytere. Korets faste dirigent Liv Bang Nilsen er på plass.

Coop Storlien artikkelnivå

Det er kantaten ”Visst skal våren komme” med tekster av Eyvind Skeie og musikk av Sigvald Tveit motettkoret byr publikum, ifølge Selbyggen. Det var kantorparet Anne Christine og Jostein Grolid som lanserte ideen som manifiserte seg som Selbu Motettkor. De ledet koret fram til de reiste fra Selbu i 1997. Tyske Sabine Michaelis var deretter korets leder før Jostein Grolid var tilbake ett års tid. Fra 1998 har kantor Liv Bang Nilsen vært leder og drivkraft.

Motett er for øvrig en komposisjon for kor, som regel basert på en kort bibeltekst. Ofte synges den a cappella, men mange motetter, særlig fra nyere tid, forutsetter et instrumentalt akkompagnement.

Les forrige sak:
Gode erfaringer med fritidsgrupper

Stjørdal kommune har etablert ulike typer fritidsgrupper for barn og unge […]

Close