-14 °C Stjørdal, NO
28/11/2021

Selbu-sjokolade prisnominert


De regionale juryene som har vært i aksjon i Det Norske Måltid har nominert råvarer og produkter til prisen Årets Nyskapning – i åpen klasse. Fem finalister er valgt ut.D en regionale forankringen har vært viktig i utvelgelsen, i tillegg til historie, grad av nyskapning, markedspotensial og smak. Det er Gastronomisk Institutt med Karl Erik Pallesen i spissen som har stått for den nasjonale juryeringen.

 

– Nivået på produktene som ble testet ut var meget bra. Det ble tett i teten, sier Pallesen.

Hvilket produkt som blir Årets Nyskapning 2011, blir avgjort under Det Norske Måltid 2011 i helga. Finalen vises på TV2 søndag kveld.

 

Dette er finalistene:

Norpå:

Einerbærsirup fra Judiths Urtehage, Kabelvåg i Lofoten

Midti:

Selbusjokoladen med Selbu blå fra Meium sjokoladefabrikk, Selbustrand i Sør-Trøndelag

www.meium.no

Vestpå:

Knudenosten fra Aurenes gårdsysteri, Undheim i Rogaland

Østpå:

Panna Cotta fra EK Gårdskjøkken, Gressvik i Østfold

www.ek-as.no

Sørpå:

Eplesirup fra Epleblomsten, Sauherad i Telemark

www.epleblomsten.no

 

Ifølge produsentens hjemmeside bygger blåmuggosten opp under sjokoladens søt-bitterhet. Den passer utmerket til portvin. Sjokoladen lages i Selbustrand. Råvarene kommer delvis fra regnskogene i Sentral-Amerika, Madagaskar og Ny Guinea – mens blåosten som kjent er kortreist fra Selbu.

Les forrige sak:
Torhild Kløften Bergh og Anders Våset ønsker velkommen til en hyggelig førjulskveld med « Når nettene blir lange» i Stjørdal Bedehus på lucia-dagen 13.desember. Her lover Stjørdal Blandakor en variert blanding av innslag, også med gjestesangere og musikere. Kanskje blir det noen overraskelser også. Sett av kvelden 13. desember oppfordrer de to.
Setter opp «Når nettene blir lange…»

Stjørdal Blandakor har denne høsten fremført flott sang under Musikkafeen i […]

Close