3 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

Selger 50.000 egg i uken

Nå vil gründerne utvide tilbudet

Hver dag sorterer, tørker og pakker Marit Kulseth (t.v.) og Hilde Karin Stokke ca. 7000 egg. Eggene kommer rullende fra rugekassen i fjøset på et samlebånd. Hver dag sorterer, tørker og pakker Marit Kulseth (t.v.) og Hilde Karin Stokke ca. 7000 egg. Eggene kommer rullende fra rugekassen i fjøset på et samlebånd.

Hver eneste uke leverer Marit Kulseth og Hilde Karin Stokke 50.000 egg. Nå vil jentene i Selbu Egg gjøre det enda lettere for private å kjøpe lokal mat. Det skjer ved åpning av en selvbetjent bod i sentrum av Selbu.

Det er ganske nøyaktig ett år siden Marit Kulseth (22) og Hilde Karin Stokke (26) skapte sin egen arbeidsplass på gården Nygar’n i Innbygda i Selbu: Et fjøs med 7500 høner og et moderne produksjonsanlegg importert fra Nederland til en prislapp på 3,3 millioner kroner. Bedriften, med navnet Selbu Egg, har blitt en stor suksess for de to unge gründerne.

– Det er flott å ha en egen arbeidsplass å gå til, hvor man kan styre mye av dagen selv. Og vi er fornøyde med det vi har fått til i løpet av ett år, sier Kulseth og Stokke.

Selbu Egg har blitt en stor suksess for og Marit Kulseth (t.v.) og Hilde Karin Stokke. Nå ønsker de å utvide tilbudet og åpne en gårdsbu i sentrum av Selbu.
Selbu Egg har blitt en stor suksess for og Marit Kulseth (t.v.) og Hilde Karin Stokke. Nå ønsker de å utvide tilbudet og åpne en gårdsbu i sentrum av Selbu.
Større etterspørsel under Korona

Arbeidsdagen for de to starter som regel i 8-tiden. På denne tiden har eggene havnet i rugekassen. Videre havner de på et samlebånd hvor de blir sortert, tørket og pakket.

– Produksjonen er høy, og det blir over 7000 egg om dagen, sier de.

Siden Selbu Egg så dagens lys har bedriften levert godt over to millioner egg. Mesteparten av eggene blir levert til Nortura (Prior Norge). Under koronatiden har imidlertid salget til privatpersoner økt betydelig.

– Vi opplever at folk har fått et større fokus på å kjøpe lokal mat. En gang i måneden har vi utkjøring av egg til privatpersoner, og markedsføringen skjer blant annet på en Facebook-side vi har opprettet, sier de.

Vi opplever at folk har fått et større fokus på å kjøpe lokal mat

Gårdsbu

Frem til nå har det kun vært denne utkjøringen og en selvbetjent bod på gården hvor private har fått kjøpt egg fra. Nå ønsker de å utvide dette tilbudet. I løpet av kort tid vil jentene åpne en gårdsbu med selvbetjening på Mebonden, i sentrum av Selbu. Her vil det også komme flere lokale matvarer, som grønnsaker og kjøtt, rett fra produsenten. Betalingen skjer med vipps, kort eller kontant.

– Vi håper å komme i gang med gårdsbua i løpet av kort tid. Kanskje allerede denne uken, sier Kulseth.

Hun legger til at det å selge til privatpersoner vil være mer lønnsomt fremfor å selge til større forhandlere.

– Samtidig som at dette vil møte kundens ønske om mer lokale matvarer, vil dette også være mer lønnsomt for oss som produsenter. Vi tjener mer på å selge til private, fordi da slipper vi mellomleddene som også skal ha sin del av fortjenesten. Vi sitter igjen med nesten det dobbelte, sier hun.

Les forrige sak:
FEIRER 10 ÅR I GATA: Hege Hoås og Anne Grethe Eidevig diskuterer høstens nyheter.
Feirer ti år i Kjøpmannsgata

Men om to år må Anne Grethe Eidevig og butikken Femme flytte

Close