-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Selger biler for 15 millioner i år

Bruktbilbransjen har hatt et voldsomt oppsving under koronapandemien

Jan-Thomas Ottervig har solgt ventebiler til kunder som har ventet lenge på nybilen. Jan-Thomas Ottervig har solgt ventebiler til kunder som har ventet lenge på nybilen.

Bruktbilbransjen har hatt et voldsomt oppsving under koronapandemien. Det har også Amcarshop i Hommelvik merket. Blant annet har noen kunder valgt å kjøpe ”ventebil” hos dem.

– Vi regner med å omsette for rundt 15 millioner kroner i år, og det er vi svært fornøyd med, sier Jan-Thomas Ottervig, salgsansvarlig i Amcarshop.

42-åringen fra Kvislabakken i Stjørdal valgte i 2019 å legge ned sitt firma og gå sammen med Carsthen Wiig i Hommelvik. Sistnevnte er eier og daglig leder av bilfirmaet som kun har de to som faste ansatte, i tillegg til noen medarbeidere som stiller opp når de trenger det.

Carsthen Wiig (t.v.), medhjelper Roger Gundersen og Jan-Thomas Ottervig kan glede seg over et strålende brukbilsalg i 2020.
Carsthen Wiig (t.v.), medhjelper Roger Gundersen og Jan-Thomas Ottervig kan glede seg over et strålende brukbilsalg i 2020.
Lang ventetid

– Jeg tror det er to grunner til at det selges flere brukte biler i år. Den ene er at bruktimport stoppet helt opp under koronakrisen. Den andre er at nybilforhandlerne har opplevd lang ventetid på bilene på grunn av at fabrikkene har vært stengt i perioder under koronapandemien, sier han.

Lang ventetid har medført økt salg hos duoen i Hommelvik.

– Flere som har ventet lenge på nybilen har kommet til oss for å kjøpe en ”ventebil” i mellomtiden, og som barn senere arver, sier Ottervig.

Ingen kassakreditt

I fjor solgte firmaet biler for ti millioner kroner, og brukte overskuddet til å bygge seg opp en egen reserve. Det kom godt med da det i mars også hos dem ble full stopp i en kort periode.

– Helt frem til midten av mars var knallbra, og de beste månedene vi har opplevd. Så ble det helt stopp i noen uker. Vi er i den heldige situasjon at vi ikke har kassakreditt og alle bilene vi tilbyr er kjøpt og betalt med egne midler. I mars og april var det viktig. Det at vi har kommet dit ligger det mange timer gratisarbeid bak, forteller Ottervig.

Gjør alt selv

En av grunnene til at de makter å bygge opp en solid egenkapital er at de selv utfører omtrent alt arbeid på bilene før de leverer dem ut til kundene. Det gjelder både mekaniske utbedringer og klargjøring. Nå er de spente på omsetningen de to siste månedene.

– Vi begynte å selge biler igjen etter noen uker stillstand i mars, og det har gått jevnt og trutt hele tiden selv om vi ikke har nådd tallene fra januar og februar. Akkurat nå har vi 27 biler på lagt ut på finn.no, sier han.

Han tror grunnen til salgsøkningen er at de alltid ønsker å yte god service.

– Vi har tro på fremtiden, selv om det er tøft å drive i et marked med brukte biler i lavere prisklasse. Det handler om å ha en god dialog oppføre seg skikkelig med kundene. Vi ønsker ikke noe tull, og vi har aldri vært i konfliktrådet. Vi ønsker å være de selgerne som vi selv ønsker å møte, sier Ottervig.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Lastebil stoppet på grensen

Ble pålagt å legge på kjetting

Close