15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Selger blomster uten betjening

Trolig først i landet med tillitsbasert blomstersalg

BLOMSTERSØNDAG: Tine Hedsten er spent foran søndagens ubetjente blomstersalg i Stjørdal sentrum. BLOMSTERSØNDAG: Tine Hedsten er spent foran søndagens ubetjente blomstersalg i Stjørdal sentrum.

Søndag kan kunder kjøpe blomster fra et ubetjent Rema 1000 i Stjørdal sentrum. Kundene må vippse pengene hvis de ønsker nye blomster i hagen. Trolig er Rema-butikken den første i landet med tillitsbasert blomstersalg.

– Det blir et prøveprosjekt, og hvis vi unngår stort svinn og hærverk er planen å tilby blomster med Vipps-betaling hele sommeren, sier Tine Hedsten, kjøpmann ved Rema 1000 i Stjørdal sentrum.

Det hele er basert på tillit, og derfor knytter det seg stor spenning til om kundene faktisk betaler for seg hvis de trenger å fornye blomsterbedene om søndagene.

– Jeg tror det vil gå bra, og jeg er sikker på at folk vil respektere våre blomster, sier 35-åringen, som overtok som kjøpmann i sentrumsbutikken 4. mars i år.

Ikke svinn

Hedsten har allerede oppbevart blomstene utendørs både om nettene og i helgene de siste par ukene, uten problemer.

– Til og med da karen som slo i stykker seks vinduer med spade var her, fikk blomstene stå i fred. Vi har hittil ikke opplevd svinn siden vi satte ut blomstene, sier hun.

Ole Hermod Sandvik
Spurte regionkontoret

Hedsten tok en kjapp telefon til Remas regionkontor for å høre om ubetjent blomstersalg på søndagene var greit.

– Jeg fikk beskjed om at det var innafor. Vi har lov å selge blomster om søndagene, og hvis det blir mye svinn er det jeg som må stå for tapet, sier hun.

– Først i landet

Kjøpmannen er spent foran søndagens Vipps-salg av blomster.

– Så vidt jeg vet er vi de første i landet til å tilby ubetjent blomstersalg ved hjelp av Vipps på søndagene. Vi er spente på om kundene vil bruke oss, men jeg tenker at det vil være et fint tilbud for folk som ønsker å pynte opp i hagen eller på kirkegården på søndagene når de har bedre tid til å stelle i hagen, sier Hedsten.

 

Les forrige sak:
Dette busskuret ved Torget i Stjørdal sentrum er snart klart til bruk. Det er også montert et tilsvarende på motsatt side av Stokmovegen. (Foto: Paal Larsen)
Tak over hodet mens du venter på bussen

Endelig blir det busskur ved Torget

Close