11 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Selger grønnsaker fra Trøndelags spiskammer

Valberg Slektsgårds nye grønnsaksbu har fått en god mottakelse blant kundene

GODT MOTTATT: De har opplevd en fin mottakelse etter at Valberg Slektsgård åpner den nye grønnsaksbua ved gården vest på Frosta. Grete Nåvik er kokk på gårdens kjøkken, og fyller bua med smakfulle vareutvalg. GODT MOTTATT: De har opplevd en fin mottakelse etter at Valberg Slektsgård åpner den nye grønnsaksbua ved gården vest på Frosta. Grete Nåvik er kokk på gårdens kjøkken, og fyller bua med smakfulle vareutvalg.

Valberg Slektsgård har fått en god mottakelse med den nye grønnsaksbua. Her selges de aller fleste grønnsaker som dyrkes på Frosta. Tandem Reklame fra Stjørdal står bak dekoren på bua som vekker interesse blant kundene.

Det er nå toppsesong for innhøsting av årets grønnsaker på Frosta. Ute på grønne åkrer høstes salat, poteter, sukkererter, kålrot og mange flere sorter grønnsaker. Det skal være enkelt å få tilgang til produktene, mener Roger Lein på Valberg Slektsgård. Han fyller opp bua med alle typer grønnsaker som Frosta kan oppdrive. Det samme gjør kokk på gården Grete Nåvik.

- VELKOMMEN: Kjølerommene holder vareutvalget friskt og godt til enhver tid. Kokk Grete Nåvik ønsker velkommen til en handel i grønnsaksbua på gården.
– VELKOMMEN: Kjølerommene holder vareutvalget friskt og godt til enhver tid. Kokk Grete Nåvik ønsker velkommen til en handel i grønnsaksbua på gården.
Har blitt godt mottatt

– Vi har opplevd en meget god mottakelse etter at grønnsaksbua ble flyttet til låvebrua på gården. Tidligere har vi gjennom flere år solgt fra boden ovenfor gårdstunet. Nå ble utsalget mer synlig for publikum, sier Roger Lein, som kjøpte to isolerte stål- og glasskonteinere til formålet. Utvendig dekor er levert av Tandem Reklame fra Stjørdal. Inne er kjølediskene åpne med varer i salg hele døgnet, året rundt.

Det er ikke bare grønnsaker i bua på Valberg. Her får man kjøpt brød som er bakt på gården. Frøbrødet har blant annet solsikke, linfrø og sesamfrø. Seilaks i boks fra Frosta og ikke minst gårdens egne rotgrønnsaker finnes i bua. Av det lokale brødet i frysedisk selges det over all forventning. Kundene får også unike varer som ikke finnes i butikk.

– Hvilke tilbakemeldinger gir kundene som er på handletur?

DEKOR: Tandem Reklame fra Stjørdal har dekorert grønnsaksbua på Valberg Slektsgård.
DEKOR: Tandem Reklame fra Stjørdal har dekorert grønnsaksbua på Valberg Slektsgård.
Kundene tar bilder

– Faktisk er det mange som tar bilder både inne og ute. Vi har inntrykk av at de synes resultatet ble bra. Her på Frosta bugner det jo av spisende grønt fra veksthus og åker. Da synes vi på Valberg at kundene skal få større valgfrihet også blant varene. Pastinakk, potet og gulrot preger egen avling på gården. Mye av det vi produserer serveres også inne på kjøkkenet til selskaper, konferanser og møter. Nå merker vi på Valberg Slektsgård at hverdagen sakte normaliserer seg til større aktivitet igjen. For mange inkludert oss har nok avbestillinger og redusert aktivitet vært utfordrende. Vi velger å satse med den splitter nye grønnsaksbua vår som bugner med delikate varer. Velkommen til handel og opplevelser i bua eller på låven hos Valberg Slektsgård, sier Roger Lein.

Les forrige sak:
SKISPOR: Hans Christian Storset Jannisson er pappa til to i Geitspranget naturbarnehage. Nå har han satt i gang et spleiselag som skal gjøre at ungene får skispor i barnehagen også de kommende vintrene. (Foto: Privat)
Lager spleiselag for skiløyper

Skal finansiere skiløyper til barna i Geitspranget naturbarnehage

Close