3 °C Stjørdal, NO
20/10/2020

Selger lokalmat via Facebook

Starter utlevering av bestilte varer neste uke

Ola Johan og Berit Morken er klar for å selge poteter via Facebook. 

Neste torsdag får de første kundene levert ferske lokalmatvarer fra Reko-ringen i Stjørdal.

Reko-ringen Stjørdal er en salgskanal hvor produsenter annonserer sine matvarer, og kundene forhåndsbestiller direkte fra lokale småskalaprodusenter ved å bruke Facebook.

– Reko-ringen er etablert over hele landet, og interessen har eksplodert. Vi har vært med i Trondheim i halvannet år, og interessen har vært så stor at det til tider har skapt trafikale utfordringer på utleveringsdagene, forteller Berit og Ola Johan Morken, som driver Bondens Minimarked fra gården Nedre Leren i Lånke.

Kundene som er tilknyttet ringen i Stjørdal kan gå inn på Facebook-gruppen og bestille, og deretter få utlevert varene annenhver torsdag.

– I Stjørdal skal vi til å begynne med drive med utlevering annenhver torsdag fra 1830 til 1900. Vi har ikke lov til å selge varene, kun drive med utlevering av allerede bestilte varer på utleveringsdagene. Utleveringen vil foregå utenfor Hellsenteret, sier de.

– God stemning

Reko-ringen er allerede etablert i Levanger og Verdal, og Røros åpner omtrent samtidig som Stjørdal. I Trondheim finnes det over 40 produsenter som er tilknyttet ringen. Like mange forventer man ikke i Stjørdal.

– Det kan i alle fall bli mellom 15 og 20, og produsenter både fra Frosta og Trondheim vil helt sikkert delta i tillegg til alle fra Stjørdal, sier ekteparet Morken.

Potetbøndene regner med et oppsving i salget når Reko-ringen kommer i gang, men det er ikke bare økte inntekter som er motivasjonen for å være med på prosjektet.

– En av de viktigste grunnene for å delta er at stemningen er så fin. Noen ganger serverer vi kaffe på utleveringsdagene, og det hender at kundene får teste ut noen smaksprøver, sier de.

Stort utvalg

Berit og Ola Johan tror tiltaket også blir en suksess i Stjørdal.

– For kundene er det fint å sitte hjemme og bestille den maten og mengden de ønsker. Her kan man få kjøpt både kjøtt, brød, grønnsaker, ost og mye mer. I Trondheim finnes også en småskalaprodusent som selger fisk fra Øyrekken, sier de.

Ekteparet Morken har holdt på med potetsalg siden 1997, og i 2003 installerte de en automat ved Selbuveien.

– Reko-ringen vil gi oss økte inntekter, men det viktigste salget foregår via automaten eller direkte fra gården. Hos oss kjøper kundene hele året, og vi har til og med solgt poteter fra automaten 40 minutter over midnatt på nyttårsaften, sier de smilende.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Krasjet i butikk

Mistenkt for promillekjøring

Close