9 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Selger og serverer med et smil

Janne Sætnan (22) og Nora Einang (63) har stålkontroll i «superkiosken»

SMILER OG SELGER: Nora Einang (t.v.) og Janne Sætnan har travle, men artige dager, i den kiosken som flest handler fra på Frigården. SMILER OG SELGER: Nora Einang (t.v.) og Janne Sætnan har travle, men artige dager, i den kiosken som flest handler fra på Frigården.

De stortrives bak kiosklukene og i hverandres selskap. Janne Sætnan (22) og Nora Einang (63) har stålkontroll i «superkiosken».

 – Dette er den kiosken som selger mest på hele arenaen. Helt i ytterkant av samlingsplassen foran storskjerm og resultatskjermer håndterer Janne Sætnan, Nora Einang og Guri Frigaard en jevn tilstrømning av kunder. Her er det ikke mye tid til fem-minutt, men det gjør ingenting.

– Jeg synes det er en artig jobb, sier Nora Einang. Hun er pensjonert bankdame og gift med Arnulv Einang, som er en ivrig skytter. – Jeg er pensjonist så har absolutt tid til dette, sier Einang, som foreløpig ikke er satt opp på flere kioskvakter, men man vet jo aldri.

– Pappa og «søstersen» er med og skyter, så da er det bare å stille opp, smiler Janne Sætnan, samtidig som hun lemper kaffekopper og pølser i brød hit og dit.

Denne uka er temmelig rolig for hennes del ettersom hun har ferie fra jobben. Litt verre var det før helga.

– Da jobbet jeg nettene ved Sandfærhus Parkering og dagene her. Nå er jeg bare her, og trives stort med det. Det er artig, sier Janne Sætnan, som selv er ganske så ivrig jeger og skyteinteressert.

Coop Storlien artikkelnivå

– Jeg må kanskje slenge meg med på skyting framover, sier Sætnan, men først er det fortsatt igjen en god del kioskvakter.

Les forrige sak:
Kjørte 142 i 80-sone

Nå må den unge mannen i fengsel

Close