4 °C Stjørdal, NO
02/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Selskapet vant anbud: – Vi håper det blir godt mottatt og brukt av innbyggerne

Skal komplettere det eksisterende kollektivtilbudet

(Illustrasjonsfoto)

Fredag 5. februar vedtok styret i AtB hvilke taxiselskap som får ansvar for fleksibel transport i Trøndelag. I Værnesregionen vant TrønderTaxi anbudet på kontraktene for Stjørdal, Meråker, Selbu og Tydal.

– Siden vi i Stjørdal Taxi er en del av Trøndertaxi, blir det vi som utfører transporten i Stjørdal når de får tildelt kontrakten, sier daglig leder i Stjørdal Taxi, Kurt Bratseth.

Fleksibel transport er et videreutviklet tilbud av servicerutene fylkeskommunen har til innbyggerne på Stjørdal. Tilbudet skal fungere som et tillegg til servicerutene, og billettprisene vil basere seg på busspris fremfor taxipris.

Komplettere kollektivtilbudet

Formålet med tilbudet er at det skal komplettere det eksisterende kollektivtilbudet i kommunen. Dermed skal det bli lettere for innbyggerne å komme seg til og fra tilbud og tjenester i kommunen.

– Vi håper det blir godt mottatt og brukt av innbyggerne, så tilbudet står og kanskje blir utvidet mere, sier Bratseth.

Skal drive driften i Stjørdal

Selv om Stjørdal Taxi ble kjøpt opp av TrønderTaxi i oktober vil det fremdeles være taxiene på Stjørdal som vil drive transport i kommunen. Bratseth er positiv til kontrakten.

Daglig leder ved Stjørdal Taxi, Kurt Bratseth. Foto: Privat

– Det betyr at vi får utføre kjøringen her i Stjørdal. Det har mye å si for oss at vi har noe kontraktkjøring, når vi har så lite av andre reisende. Det er veldig lite reiseaktivitet på grunn av pandemien, og da er det kjærkomment med alt av annet kjøring, sier han.

Bratseth sier det er vanskelig å si om tilbudet vil gi mer trafikk. Han forklarer det ikke blir satt opp skyss før noen først har bestilt fleksibel transport, og det vil komme an på hvordan bestillingstransporten blir tatt imot av innbyggerne.

– Hvis ingen melder seg på rutene og turene som blir lagt opp, blir det ikke kjørt. Det skal være besparende. I stedet for å sette opp en bussrute med en stor buss så setter man opp transport tilrettelagt etterspørselen der og da, sier Bratseth.

Trer i kraft fra høsten av

Kontrakten vil ikke tre i kraft før august. Bratseth håper det kommer informasjon til publikum og innbyggerne i Stjørdal når kommunene det gjelder skal begynne å benytte seg av tilbudet.

Les forrige sak:
Denne garasjen kan bli din for en krone

Kommunen selger verkstedbygg og eiendom separate

Close