6 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Seminar om vold

Vold skjer ofte i det skjulte - i nære relasjoner. Illbilde: foreldreweb.no

Om vold fra de nære

 

Aglo Opplæringssenter er 11. og 12. april verter for seminaret”Vold i nære relasjoner”.

Dette er et tema Europarådet er opptatt av. Europeiske justisministre har i en fellesuttalelse blant annet sagt at «ofrene avslører sjelden frykten, isolasjonen og traumet de lever med. Overgriperne benekter at volden i det hele tatt finner sted. Det er som om den ikke eksisterer.”

– Det er et svært aktuelt tema som det har inntil nå har vært vanskelig å sette fokus på. Dette er en problematikk mange av de som jobber i våre virksomheter møter i jobben sin, sier daglig leder Kirsten Wettre på Aglo Familiesenter til blakors.no

Coop Storlien artikkelnivå

Anne Myhre, virksomhetsleder på Blå Kors sitt Krise- og incestsenteret i Fredrikstad og Erik Andreassen, familieterapeut ved Familievernkontoret i Østfold sør delta som forelesere. Kurset går over en dag. Det er plass til 100 deltakere hver dag. Mågruppa for seminaret er ansatte i skole og barnehage, barneverntjeneste, helsestasjon, BUP, politi, familievernkontor, politikere og andre interesserte. Virksomheter innen Blå Kors er også aktuelle deltagere, skriver blakors.no. Kirsten Wettre forteller til blakors.no at Aglo Opplæringssenter har et ønske om å kunne etablere Aglo-seminaret som et fast årlig innslag.

– Vi har noen tanker om å få  det til. Aglo-seminaret kan bli et fagkurs med tema som retter seg mot brede faggrupper, både eksternt og internt, sier hun.

Les forrige sak:
Inga Balstad og Torstein Mørseth fra onsdagens overlevering.
Forslag til næringsplan

Overleverte forslag til Strategisk Næringsplan   Næringsforeningene i de seks kommunene […]

Close