10 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Har sendt ut flere farevarsler for været: – Det vil være store lokale forskjeller i intensitet

Meldt fare for tordenvær, kraftig nedbør og skogbrann

(Illustrasjonsfoto)

Meteorologisk institutt varsler om fare for tordenvær, kraftig nedbør og skogbrann i Værnesregionen gjennom torsdag.

Fra tidlig ettermiddag frem til midnatt er det meldt fare for tordenvær med mye lyn.

– Det vil være store lokale forskjeller i intensitet. Noen steder vil ikke få tordenvær, skriver meteorologene.

Anbefalingene de kommer med er at man kobler fra elektriske apparater, søker ly, unngår åpne sletter og trær og unngår svømming eller bading.

Det meldes også fare for skade på objekter som følge av lynnedslag. Strømforsyning, samt TV og internett kan bli påvirket, og lynnedslag kan føre til brann i bygninger, skog og vegetasjon.

Faren forventes å være over rundt midnatt.

Kraftig nedbør

I sørlige deler av Trøndelag melder det om fare for lokalt kraftige regnbyger. Varslet inkluderer Malvik, Selbu og Tydal.

– Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Høyest sannsynlighet for kraftige regnbyger er i indre strøk, skriver meteorologene.

Som følge av regnbygene varsler meteorologene om lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

– Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp, skriver de.

De anbefaler at man holder seg unna bratte skråninger, samt bakker med stor vannføring.

 Tilpass farten og kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder. Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 cm, legger de til.

Faren forventes å være over rundt klokken 23 torsdag kveld.

Fare for skogbrann

Siden tirsdag har det vært varslet om lokal skogbrannfare i Trøndelag og Nordmøre. Varselet gjelder inntil det kommer betydelige mengder nedbør, men faren forventes å være over klokken 02 natt til fredag.

Meteorologisk institutt advarer om at vegetasjon lett kan antennes og store områder kan bli berørt. De anbefaler å være forsiktig med åpen ild.

Les forrige sak:
Mopedist kjørte av veien

Fører ble tatt med til legevakten

Close