-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Seniormøte i Lokstallen

Tord Tangvik landet trygt

Stjørdal seniorforum hadde invitert flykaptein Tord Tangvik til å underholde den litt eldre garde i Stjørdal.  Lokstallen var fylt til siste plass. Tangvik fortalte historier fra sin tid som flyger både i sivil og militær tjeneste.  Her var det mange forskjellige historier som han hadde opplevd både på landjorda og i luften.

 

Selv om det er hele 57 år siden Tangvik bodde i Stjørdal, var det mange kjente som hadde møtt fram. Her ble det servert mange historier fra gamle dager. Skal en bedømme ungdomstiden Tord hadde i Stjørdal, var det en trivelig tid. Fortsatt er det gode minner fra den gang det var islagt på Blinkbanen. Å hevde at Tord Tangvik var av de største talentene innen skøytesporten er muligens å ta hardt i. Men en vintersøndag skulle Tord bevise sitt talent. Hans far var raskt ferdig med sin gudstjeneste i Værnes kirke, slik at han kunne overvære sprinten Tord skulle gjennomføre. Starten gikk, og Tord hadde en liten ledelse, men så ble det fall. Han reiste seg og satte i gang på nytt. Plutselig møtte han  parkameraten. Det viste seg at han hadde gått feil vei etter fallet…

 

 

Nødhjelp

Tord Tangvik kom for alvor i rampelyset på slutten av 1980-tallet da han tok initiativet til de såkalte julesendinger eller nødhjelpsflyvninger. Dette er en innsats som fortjener honnør.  I boken som er utgitt forteller han om oppmerksomheten som den sovjetiske ambassade i Oslo viste. Tord fikk en telefon etter Armeniaturen. På tråden var den norsktalende armeneren Karen Zurabjan, som var handelsattache:

Tord! Du er veldig snill mot det armenske folk. Du skal få en flaske vodka av meg.

-Å, det er da ikke så viktig, svarte Tord.

Jo. Kom til ambassaden.

-Kan du ikke heller komme hjem til meg for en kopp kaffe, Karen?

Tord ! Det er ikke så lurt, du får overvåkningspoliti på hælan!

-OK, da får vi finne en annen løsning.

To dager senere ringte Karen Zurbajan på nytt:

Tord. Stikk bort på vårt kontor. Vi skal drikke kaffe.

Kan vi ikke heller møtes et annet sted?

Tord. Jeg er alene på ambassaden, jeg kan ikke gå ut.

Men jøss, er ikke dere nærmest overbemannet, har jeg hørt? Hvor er de andre da?

De er rundt i Norge og snoka!

 

Allsidig med godt hjerte

Tord Tangvik begeistret alle som hadde møtt fram. Han har hele tiden hatt en omtanke for de som har det vanskelig. Etter at han ikke kunne fly nødsendinger til utlandet, tok han likegodt et engasjement for de som er litt annerledes. Fløy med psykisk utviklingshemmede til Tromsø. Honorarene fra hans opptreden i NRK-programmet fra Rorbua, har han gitt til Redd Barna.  Det kunne vært skrevet mange sider om Tangvik. Sammen med Per Jevne har han gitt ut boka ”52 år i cocpit” Her er det et stort antall sider med gode historier.

Tord Tangvik har sagt til sin kone at når en av de dør, flytter han til Stjørdal!

Les forrige sak:
Kirkene i påska

    Menighetene i Stjørdal Påsken 2011   Skjærtorsdag (21.april) Vi […]

Close