1 °C Stjørdal, NO
26/03/2019

Senker kultur-terskelen

FOTO: Prosjektleder Mari Moe Krysinska Kulturverkstedet Lokstallen ønsker flere tar i bruk det flotte lokalet i Stjørdal sentrum.

 

STJØRDAL: Mari Moe Krysinska ønsker at Kulturverkstedet Lokstallen skal bli et regionalt kreativt senter. Moe Krysinska er ansatt i en 50% stilling som prosjektleder for Lokstallen i Stjørdal. Hun driver også Teaterkompaniet Pilot. Hennes hovedoppgave er å bidra til at Lokstallen blir synlig som kulturarena og kreativt verksted i hele fylket i løpet av prosjektperioden ut 2012. 30. mars inviterer hun de som driver i det små, som strever med å få fotfeste og økonomi til å finne et lokale å produsere i – og ikke vet hvor de skal få hjelp

 

-Vi jobber med få til et tilbud for unge, nyeetablerte kunstnere i regionen. Bl.a. vil Teaterkompaniet Pilot ha Lokstallen som base. Vi ønsker å få med flere kulturbedrifter i et spleiselag, sier Moe Krysinska.

 

Coop Storlien artikkelnivå

-Det er bedre å gjøre ting i lag. Utleieprisene er gode med subsidier fra kommunalt hold. Det å treffes i seg selv kan også være greit. Vi ønsker å se på hvordan Lokstallen kan bidra til å øke tilbudet til flere kultur-entrepenører.  Jeg har selv følt behov for å sette ord på frustrasjonene man har.  Trøndelag trenger spennende kulturkrefter, påpeker hun. Terskelen skal være lav, spennvidden stor.

Les forrige sak:
FOTO: Ståle Østby Eggen vant Midt-Norsk mesterskap i snowcross.
Ståle til topps

  Det ble sammenlagtseier til Tydal i både herre – og […]

Close