7 °C Stjørdal, NO
22/03/2019

Senterpartiet samles på Rica

FESTBORD: Kjøkkensjef Jostein Austli og alle hans kolleger tar en liten pust i bakken mellom 400 gjester til frokost og 600 gjester til lunsj. Til helga er det Senterpartiet som skal trakteres etter alle kunstens regler. (Foto: Eir-Jørgen Bue).

 

Det er kjempeinteressant for oss at Senterpartiet har landsmøte i Stjørdal, sier ordfører Johan Arnt Elverum.

Det kan være vanskelig å se hva det betyr for Stjørdal, men det er veldig positivt både for kommunen og for partiet – det føler jeg meg sikker på. Det formelle møtet er åpent. Dermed kan mange av våre medlemmer og sympatisører følge Senterpartiets viktigste møte annethvert år.

Mange fra lista vår som vil være med og høre på. For dem vil det være en fin læringsprosess å få høre på forhandlingene og ikke minst fornemme det som foregår utenfor møtet. Her får de treffe og hilse på sentrale politikere – en gylden anledning, sier ordføreren og forteller:

– Partileder Liv Signe Navarsete holder sine tale til landsmøtet fredag 10.00. Det er kanskje hennes aller viktigste tale i en tid da partiet sliter på meningsmålingene sentralt, sier ordføreren i landets største kommune styrt av en ordfører fra Sp. Her er ikke sperregrensen noe tema, ler han og kommer inn på andre områder:
Det er lagt opp til flere temadebatter: ”En om en god skole i nærmiljøet” kommer fredag. Lørdag følger ”Omsorg der du bor”. Søndag går tankene også framover: ”Vi bygger landet videre”. Nå er vi midt i en stortingsperiode og programmet skal ikke behandles. Det vil være en stimulans til partiet i lokalmiljøene å følge disse debattene, sier Elverum som gleder seg til at Stjørdal skal få en plass i riksmedia.

Coop Storlien artikkelnivå

Som ordfører er det minst like viktig at Stjørdal blir profilert som Senterpartiet, sier han som på tilmålt tid skal ønske velkommen og fortelle litt om Stjørdal: – Det går på folketallsutvikling, utvikling av arbeidsplasser og næringsliv, kulturen vi har i Stjørdal. Jeg vil poengtere at vi bygger tre kulturhus samtidig; storhallen, kulturhuset og bergkunstmuseum.

Dessuten vil jeg spesielt samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa for Statens store investeringer i Stjørdal med ny E6, jernbanetunnel gjennom Gevingåsen og investeringene til Avinor. Stjørdal har fått store investeringer mens Sp har styrt departementet.

Over fire år snakker vi om 2 mill. kr. hver eneste dag, understreker ordføreren som også er stolt over at olje og energiminister Ola Borten Moe torsdag holder sitt første offisielle møter utenfor departementet. Det skjer i kommunestyresalen i Stjørdal Rådhus 9-11 med tema ”Tidlig utrulling av avanserte måle- og styringssystemer (AMS) i Midt-Norge”.

– Gjør du stas på statsråden?
– Jeg vil overrekke blomster ved starten av møtet, sier Elverum som også håper det blir tid til å ta med den ferske statsråden på en tur til Tangen: – Jeg håper ellers jeg får med noen av statsrådene på en liten omvisning dersom vi finner tid til det. Men jeg forstår at programmet er stramt, sier han som også vil vise fram Hell-stranda for samferdselsministeren slik at hun forstår at dette området ikke egner seg som knutepunkt for logistikk.

– I sum synes jeg det er morsomt både for Stjørdal og Senterpartiet at landmøtet legges til Stjørdal, sier ordfører Johan Arnt Elverum.

Les forrige sak:
Her diskuteres opplegget for kveldens samling. Fra venstre: Steinar Nilsen, Harald Lauritzen og Arild Solberg.
EM-forberedelsene igang

  På Lånke Motorsenter har de første forberdelsene til sommerens EM […]

Close