15 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

Sentrumsgate blir stengt fram til jul

Hotellgata sperres av i forbindelse med hotellutbygging

Sikkerhet for alle gjør at Hotellgata blir stengt fram til jul. Her er Morten Island (fra venstre) i Stjørdal kommune, John Reidar Halle fra Brødrene Halle og prosjektleder Per-Olav Bjørkås fra Hent samlet på tomta.

Nybygget ved Quality-hotellet i Stjørdal sentrum gjør at Hotellgata blir stengt fram til jul.

– Dette gjør vi for å kunne opprettholde sikkerheten. Vi kommer til å få vareleveranser inn her og det blir en god del tungtrafikk. Derfor ønsker vi å ha et avsperret anleggsområde, sier prosjektleder for hovedentreprenør Hent, stjørdalingen Per-Olav Bjørkås.

LES OGSÅ: Kjøpmannsgata blir stengt i noen uker

Tirsdag morgen ble Kjøpmannsgata stengt forbi tilbygget som skal reises til Quality-hotellet. Også på sørsiden av bygget, i Hotellgata, har entreprenørene stengt gata, og der vil den altså forbli stengt det aller meste av 2020. Det betyr at utkjøringen fra Shell-stasjonen i nordøstlig retning blir stengt, mens utkjørselen fra bensinstasjonen ved Mekonomen og Gjensidige-bygget i retning sentrum blir åpen.

– Det er plasskrevende å erstatte gamle bygg med nye og høyere bygg, og vi ønsker for alt i verden å gjøre dette på en trygg og sikker måte, sier driftsingeniør Morten Island i Stjørdal kommune.

Han understreker at det er ingen heldig situasjon å stenge to gater i sentrum på denne måten, men er trygg på at dette blir den aller beste løsningen for både myke trafikanter og andre som ferdes i Stjørdal sentrum. Kjøpmannsgata vil bli stengt i et par-tre uker framover, mens Hotellgata altså blir stengt forbi byggeområdet ut 2020.

LES OGSÅ: Nå kan de på nytt ta imot gjester

På tomta monteres det nå en byggekran som blir over 40 meter høy. Når denne er ferdig installert tar Brødrene Halle over og graver for kobling av ledningsnett i Kjøpmannsgata.

– Vi starter med dette til uka, og forventer å være ferdig i løpet av to-tre uker, sier daglig leder i Brødrene Halle, John Reidar Halle. Han opplyser at asfaltering vil bli fullført til høsten når massene har fått «satt seg».

– Når den jobben er gjort vil Kjøpmannsgata bli åpnet forbi byggeområdet, men parkeringsplassene i Kjøpmannsgata på denne strekningen vil bli stengt. Også dette av sikkerhetsmessige årsaker, sier Morten Island.

Utvidelsen av Quality Airport Hotel Værnes skal stå ferdig på sensommeren 2021. Da økes antall rom med 76 til totalt 223 og konferansekapasiteten blir doblet.

Les forrige sak:
Kommunen ønsker å ta over disse to private barnehagene

Stjørdal kommune vil gå i drøfting med foreldreeide barnehager

Close