17 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Ser fram til samspillet

Are Hembre er Nils Lykke. Maria Nohr gestalter Lucie under årets Olav Engelbrektsson-oppsetning.

 

-Hun er en flott sanger og fin person. Dette blir spennende, sier tidenes yngste Nils Lykke. 1992-modellen er en travel og drifting kar.

 

Maria Nohr er fra Kjerringøy utenfor Bodø. Hun hadde klatrerollen som ”Gjertrud” i 2011. 23-åringen har også bidratt på flere opera – og pubcafeer i regi Opera Trøndelag. I flere år har Maria vært med i operakoret for midtnattsoperaen. I 2008 mottok hun ”Arvefølgeprisen” fra Arve Tellefsen som beste unge talent.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Årets utgave av dramaet om Olav Engelbrektssons siste natt på Steinvikholm slott, er den 20.oppsetningen. Det tragiske kjærlighetsforholdet mellom Nils Lykke og fru Ingers yngste datter Lucie, skaper stor spenning i historien.

-Are og Maria vil ”kle” hverandre godt.  Stemmene passer. Maria utmerket seg på auditionen.

Alexander Nohr, Marias søster, hadde rollen som Kristoffer Rustung i fjorårets oppsetning.

 

-Denne rollen ligger nært meg. Den er rik, her ute på holmen er omgivelsene storslåtte. Vær og vind gjør hver forestilling unik, sier nordlendingen som nylig fikk toppkarakter på sin avsluttende eksamen etter tre år med sang ved NTNU. Nå venter videre masterstudier samme sted. Hun tar etter hvert sikte på operahøgskole.

 

Are Hembre er i gang med øvingene. Ukentlig finpusser han i lag med pianist.

-Det er litt overgang fra musikal-musikk som jeg vanligvis driver med, til opera.  Mange av mine forbilder har gjort denne rollen før meg, understreker Hembre. Han gjør i snitt to eventjobber i uka. Kommende uke er det oppdrag ilag med Ole Edvard Antonsen på Østlandet.

 

Premiere på årets oppsetning er 8. august. Øvingene starter 29. juli.

 

 

Les forrige sak:
- Det blir veldig spennende med kveldskonsert i Lokstallen for f.v. Kristin Thyholt Nygaard, Ola Volden Lauvås og Sofie Venæs.
Kulturskolen gir konsert

  - Vi følger opp det arrangementet som vi har kjørt […]

Close