-14 °C Stjørdal, NO
28/11/2021

Seriestart først i mai

Fotballsupporterne må vente en stund på nye jubelscener

Fotballsupporterne må vente en stund på slike jubelscener fra Karl Martin Rolstad (høyest) og Mats Lillebo. Foto: Åge Sjølstad Fotballsupporterne må vente en stund på slike jubelscener fra Karl Martin Rolstad (høyest) og Mats Lillebo. Foto: Åge Sjølstad

Norges Fotballforbund har bestemt at samtlige turneringer i toppfotballen utsettes til første den helgen i mai.

Beslutningen kom etter forbundet var i kontakt med Norsk Toppfotball, Toppfotball Kvinner og Divisjonsforeningen.

Opprinnelig skulle toppserien og 1. divisjon gå av stabelen 20. mars, men for noen uker siden ble avgjørelsen tatt om å utsette kampene. Den planlagte seriestarten på herresiden 5. april må også vente, som betyr at toppfotballen ikke begynner før 1. mai.

Redusere reiseaktiviteten

Leder av Norges Fotballforbunds konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn, sier til Stjørdals-Blinks hjemmeside, at de har forståelse for at fotballen må være med å redusere reiseaktivitet, i en situasjon hvor det er økende smitte i deler av landet. Fotballforbundet har vært i dialog med myndighetene om seriestarten.

– Dialogen med myndighetene er god, men signalene vi har mottatt går tydelig i en retning at det er for tidlig å åpne opp. For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette til etterretning og utsetter oppstarten, sier Fisketjønn.

Tett kampprogram

Han sier spillerne og lagene er avhengig av tre til fire uker med normal oppkjøring for å starte opp det krevende seriespillet.

– Medisinsk er det viktig å forberede spillerne på en lang sesong med tett kampprogram, fortsetter han.

Gjennomføringen av sesongen vil bli krevende, siden kampene blir spilt på en kortere tidsintervall. Den kommende uken skal fotballforbundet vurdere detaljene i seriespillet nærmere, og hvordan sluttspill, kvalifiseringsspill og NM skal gjennomføres.

Les forrige sak:
Ble dømt til fem år for overgrep. Nå anker mannen saken

Mann i 70-årene anket overgrepsdom

Close