10 °C Stjørdal, NO
11/07/2020

Serverte kake til verdensmester Sverre

|| Sverre Dahlen Aspenes spiste kake på ordførerens kontor fredag. Servitør : varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik.||

– Dette er noe av det artigste vi gjør, å ta imot stjørdalinger som har prestert på slikt nivå, sa varaordfører Ole Hermod Sandvik.

Han mer enn antydet at hans idrettsinteresse overgår ordfører Ivar Vigdenes sin.

– Vi har hatt Silje Waade og Marte Elverum på tilsvarende mottagelser tidligere, sa Sandvik mens kake ble servert til juniorverdensmesteren i skiskyting fra vinterens mesterskap i Otepää, Sverre Dahlen Aspenes fra driftige Skatval Skilag. Seansen fant sted på ordfører Vigdenes sitt kontor.

Sverre Dahlen Aspenes hadde forventet å være med i medaljekampen, men 20 treff var intet mindre enn rått. Tidligere i mesterskapet kunne Sverre Dahlen Aspenes juble for bronse på sprinten. Så ble det gull på jaktstarten i junior-VM. Nå er Sverre i samme selskap som Bjørndalen, Svendsen og Bø.

Geir Aspenes, far til Sverre er for øvrig kretsleder for skiskytterne i Nord-Trøndelag.

-J eg kommer ikke til å gå for noen annen klubb enn Skatval Skilag, lover Dahlen Aspenes. Ole H.Sandvik som kjenner klubben godt, fremhever inspirasjonen slike prestasjoner gir rekruttene. Torsdag kveld var Sverre selv en tur i Klempen. Rundt ham var 11-12-åringene i gang med ulike aktiviteter som han husket fra sine tidligste ungdomsår.

Torsdag kom han hjem for første gang etter junior-VM.

– Det har gått i ett. Først var det Norgescup på Voss, deretter praksis gjennom studiene under Ridderrenn-uka på Beitostølen.

Nå ser han frem til noen dager på hytta til kjærestens familie. Den ligger i Meråker. Det blir en del treningsøkter mens andre gomler påskegodt. Etter senior-NM på Lillehammer er den offisielle konkurransesesongen slutt. Sverre har ikke tatt beslutning rundt hva han skal delta på. Det er samtidig Norgescupfinalen for junior.

– Når gikk det opp for deg, dette med VM-gull?

– Jeg ledet med over 50 sekunder på den siste bakken ut av stadion. Den siste runden kunne jeg bare nyte, rett og slett. Det sank mer inn etter medaljeseremonien.

Det er to år siden han satte seg det langsiktige målet: å bli verdens beste i juniorklassen som 21-åring. Noen sykdomsperioder så ut til å sette ting på spill, men målet har bestått. Ikke helt overbevisende resultater i forkant av mesterskapet brakte ikke Sverre ut av fatning.

– Men det var nok derfor VM-gullet var ekstra overraskende for mange. Jeg visste at jeg kunne kjempe i toppen med maks treff på skytinga.

På spørsmål om sentrale personer i sin tidligste fase som skisytter, kommer navnet Jostein Skatval umiddelbart.

– Vi hadde det veldig moro med ham som trener samtidig som han lærte oss mye.

– Hva er sentrale ting å jobbe mer med fremover?

– Å bygge opp kapasitet tar lang tid. Jeg er inspirert av Ole Einar Bjørndalen og er fascinert over hans dedikasjon, medgir Sverre.

I løpet av april vil rekruttlandslaget bli tatt ut. Der er det seks løpere. Sverre tilhører et sjikt på fem-seks løpere rett under der. Han vil ikke si om han forventer å bli del av den forbundssatsingen.

– Nå blir jeg jo seniorløper. Jeg får legge en to-tre-årsplan. Målet må være å gå seg inn på Europacup-laget og ta ting derifra. Det er i alle fall moro nå å bli satt pris på, sa han henvendt til varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik.

Les forrige sak:
||
Stjørdals-lærere på studietur til FN

Marit Bentzen og Mari Øydvin er lærere ved Ole Vig videregående […]

Close