5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Sesongoppkjøring i Trikkestallen


De 22 unge som hadde møtt opp fikk først en demonstrasjon av 11-åringen Oscar Hjellegjerde på hvor god man kan bli på skateboard om man bare øver. Unggutten tok forsamlingen med storm og høstet stor applaus etter å ha vist noe av det som ga han 7. plass i årets Europamesterskap.

 

Hovedtrener i Stjørdals Blink Alpint, Odd Fossland, sier at ”å trene rulleskøyter er den beste treninga en alpinist kan drive med i barmarksesongen”. Dette fordi man kan øve inn de bevegelsene som bidrar til å skape fart i alpinløypa, samt at vi får trent på balanse og utholdenhet. Rulleskøytetrening brukes i dag på alle nivåer i alpinsporten helt opp på landslagsnivå.

 

Coop Storlien artikkelnivå

En skatehall på Stjørdal er noe det må jobbes hardt for å få til , mener Fossland. For mange unger i kommunen vil en hall hvor en kan ”rulle” være et godt fysisk og forebyggende tiltakt. Politikerne bør se verdien av et slikt tilbud. Skating er noe som fenger veldig mange unger/ungdommer. 

 

Stjørdals-Blink alpingruppe samarbeider med alpinmiljøet i Grong, Steinkjer, Åre/ Duved, Trondheim og Oppdal. Det verdifulle samarbeidet gjør at vi klarer å tilby alle alpinister i regionen, på begge sidene av grensen, et godt treningstilbud.

 

– Planen videre for alpingruppa fram mot sesong start er å holde trykket oppe på barmarkstreninger. Vi skal ikke på ski før i slutten av november. Da får vi trent godt fram til første renn som går av stabelen 5. juledag på Oppdal, sier Fossland.-  Jeg har godt håp om at vårt opplegg med mye rulleskøyter skal føre til gode resultater for våre løpere, avslutter Fossland.
Les forrige sak:
Stjørdal i midtsjiktet

  Testen ble gjort blant de tjue største kommunene og et […]

Close