2 °C Stjørdal, NO
09/04/2020

Setter MS på kartet

Politiker Annette Jensen ønsker alle velkommen til ms-dag 31. august.

 

Tenk seg at du er i 40-årene, og nylig fått diagnosen MS. Du har følt deg sliten i en lengere periode. Ingen i din nærmeste krets har diagnosen, så det er vanskelig å finne en samtalepartner. Hvordan mestrer du nå hverdagen? Får du dekt alle medisiner du trenger for å bremse sykdommen? Den forsvinner ikke, så hvor mye trening trenger du livet ut?

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

-Dette var meg, sier KRF- politiker og MS-rammede Annette Jensen. –Under denne dagen deles info om ms ut, og det er lov å stille spørsmål.

 

Sammen om årets tema

Årets tema er rehabilitering, og vi oppfordrer spesielt politikere til å delta i MS-marsjen. Partiet med flest deltakere får taletid på paviljongen. I forbindelse med valget inviteres politikere til å legge frem løsninger.

Rehabilitering strekker seg mye lenger enn til fysioterapi, ifølge Annette. Åpenhet om MS kan hjelpe flere enn den som er rammet. Pårørende, ektefelle, venner og kollegaer kan takle det bedre hvis de vet bedre. – Det forskes stadig på denne sykdommen, så det kommer nye medisiner og terapimetoder. Jeg er heldig som har MS i 2013, sier hun med ettertrykk.- Jo større åpenhet og informasjon jo bedre.

 

-Det var ikke like stor åpenhet for noen år tilbake?

-Nei, absolutt ikke! Og det fantes få medisiner. Jeg er heldig som har en tilpasset jobb.

 

-Er det vanlig med tilrettelagt jobb?

-Det er ikke mange som har det. Her må politikerne skjerpe seg. Tenk over hvor mye det å være i jobb og få oppfølging påvirker ditt forhold til sykdommen og din livskvalitet. Det gjelder også for mange med andre med ulike funksjonshemminger og diagnoser.

Les forrige sak:
KULTURMINISTER: Ordfører Terje Granmo i Malvik fortalte kulturminister Hadia Tajik om kulturlivet i kommunen og roste alle de frivillige organisasjonene.
Kulturministeren på besøk i Hommelvik

  Han orienterte om ulike sider av kulturlivet i Malvik og […]

Close