12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Setter søkelyset på idrettens betydning for barn og unge

– Vi har konkrete tiltak for å hjelpe både frivilligheten og idretten

Siv Sætran leverte en perfekt serve idet hun og leder i senterungdommen Torleik Svelle spilte et slag mot ungdomsrepresentantene Dorthea og Maren. Fra venstre: Maren Grøthe, Dorthea Elverum, Torleik Svelle og Siv Sætran. Siv Sætran leverte en perfekt serve idet hun og leder i senterungdommen Torleik Svelle spilte et slag mot ungdomsrepresentantene Dorthea og Maren. Fra venstre: Maren Grøthe, Dorthea Elverum, Torleik Svelle og Siv Sætran.

Da senterungdommen var i Stjørdal i forbindelse med deres togturne, ville de sette ekstra søkelys på viktigheten av idrett for barn og unge.

Forrige uke gjennomførte senterungdommen er togturne gjennom hele Trøndelag, i forbindelse med høstens valgkamp. Ferden som tok en uke startet i Grong, og avsluttet på Oppdal. Onsdag formiddag ankom det unge følget Stjørdal.

– Vi er innom to til tre kommuner daglig, og for hvert sted vi er innom, møter vi bedrifter og folk som kan fortelle oss om hva som rører seg i fylket, sier Dorthea Elverum som er fjerdekandidat på lista før stortingsvalget og ungdomsrepresentant for Nord-Trøndelag.

Elverum og ungdomsrepresentant for Sør-Trøndelag, Maren Grøthe, er med på hele turneen. På onsdagens togtur til Stjørdal hadde de selskap av leder i senterungdommen Torleik Svelle og nestleder i Trøndelag senterungdom Karen Elverum.

– Det er gøy å se hvordan senterpartiordførere jobber med å fremme både bygd og by. Jeg vil neste gå så langt som å si at Trøndelag er et utstillingsvindu for Senterpartiet, smiler lillehamringen Svelle.

På Stjørdal stasjon sto Marit Arnstad og Siv Sætran klare til å ta imot sine ungdomsrepresentanter.

Turfølget ble tatt godt imot av stortingsrepresentant Marit Arnstad og fylkessekretær i senterungdommen Siv Sætran. Fra venstre: Karen Elverum, Torleik Svelle, Marit Arnstad, Maren Grøthe, Dorthea Elverum og Siv Sætran.
Turfølget ble tatt godt imot av stortingsrepresentant Marit Arnstad og fylkessekretær i senterungdommen Siv Sætran. Fra venstre: Karen Elverum, Torleik Svelle, Marit Arnstad, Maren Grøthe, Dorthea Elverum og Siv Sætran.
Gi idretten et løft

– Tema vi velger å belyse mens vi er på Stjørdal er idretten for ungdom, som vi ønsker å gi et løft. Det har vært et tøft år for begge, vi i senterungdommen har derfor flere forslag til tiltak for å hjelpe, opplyser Grøthe.

Senterungdommen mener kjerner til problemet ligger i et stort frafall, spesielt i breddeidretten for barn og unge. På grunn av manglende støtte, får ikke idretten utført samfunnsoppgaven sin.

– Vi har derfor noen konkrete tiltak for å hjelpe frivilligheten og idretten i årene som kommer, blant annet momskompensasjon. I tillegg ønsker vi å øke støtten til frivillige lag og organisasjoner, som gjør en viktig jobb i Stjørdal så vel som i resten av fylket, presiserer Elverum.

Som en følge av koronaen har det gått snart et halvannet år der det ikke har blitt arrangert noe på idrettsfronten. Konsekvensen er at mange barn og unge har falt av fra flere lag. Da de skulle velge en bedrift å besøke i Stjørdal, ble derfor det naturlige valget det nye halltilbudet Hit Padel.

Hit Padel, som er en slags hybrid av tennis og squash, har rukket å bli svært populær på få år.

Fantastisk tilbud

Vel fremme til Hit Padels anlegg på tangen gjør Elverum, Grøthe, Svelle og Sætran seg klar til kamp mens de får en innføring av senterets daglige leder Live Spilker. Det tar ikke lang tid før begge lag har fått dreisen på teknikken, og spiller flyter fint over banen.

– Vi må gi det et løft, slik at idretten kommer seg opp igjen. Både i lys av korona, men ikke minst for folkehelsen og den psykiske helsen, sier Grøthe.

Ettersom de vanlige idrettsarrangementene har ligget i brakk, synes Elverum det var spesielt gledelig å se en lokal bedrift komme opp med et godt tilbud for barn og unge i kommunen.

– Hit Padel gir rabatt for ungdom- og videregåendeskoleelever på dagtid gjennom hele sommeren, det åpner opp for at unge har et sted å tilbringe tid, det er et fantastisk tilbud, smiler Elverum.

Les forrige sak:
Søstrene var knapt 14 år gamle da de fikk vite at broren Aleksander Aas Eriksen var én av dem som omkom i terrorangrepet på Utøya. Sandra (t.v.) og Renate Aas Eriksen har et nært og godt forhold, noe som har vært svært viktig i tiden etter 22. juli 2011. Foto: Privat.
Sandra og Renate mistet sin bror på Utøya: – Vi tenker alltid på Aleksander

Det som skulle være en vakker sommerdag ble i stedet deres livs mareritt

Close