1 °C Stjørdal, NO
31/03/2020

Sherpaer fra Nepal bygger sti for evigheten

Ønsker å kanalisere ferdselen og spare terrenget

Fire sherpaer fra Nepal skal sørge for å utbedre stien ovenfor Nedalshytta. Like før helgen kom første ladning med stein fraktet inn med helikopter. Fire sherpaer fra Nepal skal sørge for å utbedre stien ovenfor Nedalshytta. Like før helgen kom første ladning med stein fraktet inn med helikopter.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Fire sherpaer fra Nepal startet i forrige uke jobben med å steinsette stien ovenfor Nedalshytta.

– Når stien blir steinsatt, vil man kanalisere ferdselen, og spare terrenget utenfor stien. En slik steinlagt sti varer «i evigheter», sier nasjonalparkforvalter Eli Cora Myrseth.

Det er Nasjonalparkstyret for Skarvan og Roltdalen nasjonalpark og Sylan landskapsvernområde som står bak arbeidet med steinsetting av stien ovenfor Nedalshytta.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Arbeidet vil pågå i cirka tre uker og vil dermed være ferdig i løpet av august. Steinen flys inn med helikopter, og den første økten med flyging ble gjennomført i finværet forrige torsdag.

De fire sherpaene fra Nepal er hyret inn til jobben gjennom firmaet Stibyggjaren AS.

– Dette er et firma som har spesialisert seg på steinsetting av stier og steinarbeid. De siste ti-tolv årene har sherpaer bygget over 200 stier i norsk natur, sier Eli Cora Myrseth.

De fire sherpaene har kost og losji på Nedalshytta, som er Trondheim Turistforening sitt bidrag i prosjektet.

– Bakgrunnen for dette prosjektet er den store slitasjen fra erosjon og tråkk i de to tverrdalene mellom grusryggene langs stien fra Nedalshytta mot Storsylen. Her har det blitt betydelig trafikk av fotturister langs stien, og man ser at stien deler seg i mange «filer» utover der det blir bløtt og gjørmete. Vi ønsker å sette inn tiltak for å hindre ytterligere slitasje, sier nasjonalparkforvalter Eli Cora Myrseth som håper alle tar hensyn til de som arbeider på stien, og maner til tålmodighet med prosjektet.

 

Les forrige sak:
Åpner ny gapahuk til pilegrimer og turgåere

Monaplassen har fått overnattingsplass til fire

Close