12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Sian-demonstrasjonen: – Provoserende at de kan stå med det norske flagget

Motdemonstrantene var i overveldende flertall

Jon Harald Bakken (t.v.), Kaja Bjørkås og Rebaz Fathi mener det er provoserende at Sian kan spre så mye hat, men er glade for å se at det er så mange som har kommet for å vise sin motstand. Foto: Guro Storli Aune Jon Harald Bakken (t.v.), Kaja Bjørkås og Rebaz Fathi mener det er provoserende at Sian kan spre så mye hat, men er glade for å se at det er så mange som har kommet for å vise sin motstand. Foto: Guro Storli Aune

Motdemonstrantene var i overveldende flertall da Sian holdt sin markering i Kimenparken fredag ettermiddag.

– Ingen fascister i våre gater, hele Stjørdal hater Sian, runget det utenfor Kimen kulturhus. Flere hundre personer hadde samlet seg på området idet Sian hadde stilt seg opp for å demonstrere fredag ettermiddag.

Se bilder fra demonstrasjonen:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Bare et fåtall av de oppmøtte så ut til å være der for å støtte organisasjonen, de øvrige var der for å vise sin motstand til holdningene som ble delt fra talestolen. (Artikkelen fortsetter under annonsen)

– Hull i hodet

– Det er provoserende at de kan stå med det norske flagget, og bruke det som om holdningene deres representerer resten av Norge. Det stemmer jo ikke, Norge er imot det Sian står for. Det er helt tragisk, sier Kaja Bjørkås.

Hun har dratt sammen med vennene sine Jon Harald Bakken og Rebaz Fathi for å vise sin motstand. Hun får støtte av Bakken som legger til:

– Det er helt hull i hodet at de får lov til å stå her i dag. Det er mye snakk om at vi må jobbe mot å fjerne mobbing og rasisme. Likevel får Sian lov å stå her i dag og ytre hat, det er frustrerende og vi blir forbannet, sier han.

– Dårlige og usaklige argumenter

Både Bakken, Bjørkås og Fathi er glad for å se det store oppmøtet til motstandersiden, og at Sian bare har et fåtall av støttespillere.

– Hatefulle ytringer kan skape forvirring hos de unge, som ikke vet hva de skal tro. I tillegg bidrar det til at muslimer ikke føler seg inkludert. Det at vi er så mange her for å stå sammen og vise motstand, sender et sterkt budskap, understreker Fathi.

De forteller at de er glade for at demonstrasjonen går så rolig for seg, og mener Sian ønsker bråk, slik at de kan legge skylden over på Islam.

– Det er provoserende at de får stå her og drive med rasisme, og det er provoserende å ikke få mulighet til å få sagt dem ordentlig imot. De bruker dårlige argumenter og er usaklige. Det å si «islamske drittunger» er ikke et saklig argument mot Islam, tvert imot.

– Elsk alle uansett religion

Ved gitteret står flere med ryggen til, for å demonstrere at de står imot budskapet til Sian. To unge kvinner kommer gående med hvert sitt skilt. På det ene står det skrevet «Elsk alle uansett religion» og «Nei til fascisme».

– Jeg synes det er helt jævlig at de får være her og snakke. Dessverre har de lov til å være her, men det har også vi, sier Linnea Stenmark som er bæreren av det ene skiltet.

Hun står sammen med en stor gjeng motdemonstranter.

– Jeg er også glad for at det er så mange som er her for å vise sin motstand, smiler Stenmark før hun igjen løfter skiltet over hodet. Sammen med resten av motdemonstrantene begynner hun å synge barn av regnbuen, for å overdøve det som kommer fra scenen.

Les forrige sak:
Ny positiv hurtigtest

Kommunen har mottatt resultatet av PCR-testen

Close