8 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

Sier nei til åtte ekstra flyktninger

Den borgerlige blokka sprakk, men Venstre sørget for nei-flertall

Med 21 mot 20 stemmer sa kommunestyret i Stjørdal nei til anmodningen fra IMDI om å bosette åtte ekstra flyktninger. Med 21 mot 20 stemmer sa kommunestyret i Stjørdal nei til anmodningen fra IMDI om å bosette åtte ekstra flyktninger.

Kristelig Folkeparti og en Høyre-representant brøt ut av den borgerlige ordførerblokka, men Venstre støttet forslaget fra de borgerlige partiene om å si nei til å bosette åtte ekstra flyktninger i år.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) har bedt Stjørdal kommune om å bosette åtte ekstra flyktninger, i tillegg til den «ordinære» bosettingen på 26 i 2018. Kommunestyret sa torsdag kveld nei til åtte ekstra etter et lite politisk drama.

– Vi har ikke lyktes med å bosette flyktninger over hele kommunen, og det har ført til språklige utfordringer i enkelte barnehager. Innenfor NAV opplever vi en kostnadseksplosjon som savner sidestykke. Jeg tror det er en klok tilnærming å sette foten i bakken så lenge det finnes andre kommuner som har både apparatet klart og ønsker å bosette flyktninger, sa ordfører Ivar Vigdenes (Sp) i sitt sluttinnlegg.

Ordføreren rettet hard skyts mot IMDI som har bestemt at kommuner med færre enn 5.000 innbyggere ikke blir vurdert som bosettingskommuner.

– Det gjør at 221 kommuner er uaktuelle til å bosette flyktninger. Jeg frykter det er for å gjøre jobben lettere for seg selv, sa ordfører med adresse til IMDI.

Før ordføreren og Senterpartiet fikk flertall for sitt forslag om å begrense antall bosatte flyktninger i 2018 til 26, hadde Annette Jensen fra Kristelig Folkeparti signalisert at hun brøt med resten av den borgerlige flertallskonstellasjonen.

– KrF mener at Stjørdal er rustet til å ta i mot de åtte ekstra det her er snakk om, konkluderte Jenssen. I tillegg til Jenssen stemte også Høyres Veronica Lorentzen Drivstuen for innstillingen fra formannskapet om å si ja til å bosette åtte ekstra flyktninger slik IMDI hadde bedt om.

KrF-Jenssen og Lorentzen Drivstuen sørget for at ordførerblokka «sprakk», men Venstre sørget for at Senterpartiets forslag om å si nei til tilleggsanmodningen fra IMDI fikk flertall.

Les forrige sak:
Anne Sofie Ulstad og Vigdis Thun hjelper til sammen med Fida Afif på åpent hus.
Åpent hus på Frivilligsentralen

Fredager er det åpent hus på sentralen som alltid har en hjelpende hånd til den som trenger det

Close