12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Sikker utrykning i ny kommandobil

SBRTs innsatsleder får en bedre og tryggere «arbeidsplass»

Brannsjef Bjørn Rønning tar imot kommandobilen fra Nardo Bil og Jan Tore Brustad. Leder beredskap Per Kristian Laugtug og Oddgeir Aune fra Aunes Karosseri er like fornøyd med bilen, en spesialinnredet Volvo XC 90. Brannsjef Bjørn Rønning tar imot kommandobilen fra Nardo Bil og Jan Tore Brustad. Leder beredskap Per Kristian Laugtug og Oddgeir Aune fra Aunes Karosseri er like fornøyd med bilen, en spesialinnredet Volvo XC 90.

Stjørdal brann- og redningstjeneste (SBRT) har mottatt en spesialleveranse av Volvo XC 90. Den nye kommandobilen er spesialinnredet for rask og sikker kommando på utrykning, og ved skadested.

Innsatsleder ved SBRT vil i fremtiden være godt rustet ved utrykning. En helt ny Volvo XC 90 kommandobil ble nå levert fra Nardo Bil spesialinnredet hos Aunes Karosseri. Bilen har en stor radius som operasjonsområde, inkludert Selbu kommune. Den vil ferdig oppgradert ha det nyeste innen kommunikasjon og varslingsutstyr om bord.

Brannsjef Bjørn Rønning og leder for beredskap, Per Kristian Laugtug sier bilen gir etaten en styrket posisjon.

– Etter kommunalt vedtak om prioritet av lavutslippsbil ved innkjøp, har vi valgt en hybrid Volvo. Operasjon daglig vil utgjøre 80 prosent bruk av batteri-strøm, men vi har nå en kombinasjon også med drivstoff for lengre distanser utrykning. Det blir fire innsatsledere som deler på å benytte denne fremover, forklarer Rønning og Laugtug. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Godt merket vil bilen fra brann- og redningstjenesten i Stjørdal være godt synlig på dagtid og i mørket.
Godt merket vil bilen fra brann- og redningstjenesten i Stjørdal være godt synlig på dagtid og i mørket.

Kommandobilen er innredet etter at flere planmøter er gjennomført, og der brann og redning har fått delta med egne behov. Bilen er utstyrt med flere typer radiokommunikasjon, i baksetet er det anlagt bord for pc og arbeidsområder.

– Når vi skulle velge type bil til formålet, søkte vi lokalt og fikk flott oppfølging fra Nardo Bil og Jan Tore Brustad. Oddgeir Aune hos Aunes Karosseri har i samhandling med involverte gitt oss en optimalt innredet bil for vårt bruk. Vi hadde det første kravspek-møtet i oktober 2018. Knapt et halvt år etter står bilen klar med dekor. Det skjer etter regelverk og fra firma Bilreklame, sier Laugtug og Rønning.

Coop Storlien artikkelnivå

Lyssetting, alarmer, bøye med kasteline, førstehjelpsutstyr, slokkeutstyr og hjertestarter er obligatorisk. Bilen er rikt utstyrt med trafikkmerking, reflekser og lys bak. Taklys kan også lede annen trafikk unna skadested.

Les forrige sak:
Arne Ketil Auran slutter som rådmann på Frosta i sommer. Nå har han søkt jobben som sektorsjef for kommunal utvikling i Meråker.
Rådmannen fratrer i sommer

Frostas rådmann enige med kommunen om sluttavtale

Close