-4 °C Stjørdal, NO
24/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Sikrer lokalt langsiktig eierskap

GODT SAMARBEID: Hegra Regnskapskontor har leid lokaler av Hegra Sparebank siden 1982. For tre år siden kom tankene om et tettere samarbeid. Når er eierne Håkon Kyllo (t.v.) og Thor Svare (t.h.) glade for at Hegra Sparebank her representert med banksjef Arne Martin Laukvik overtar som langsiktige eiere.

 – Våre ansatte er godt fornøyd med denne løsningen som sikrer et lokalt eierskap til de tolv arbeidsplassene, sier de to eierne som begge har vært med hos Hegra Regnskapskontor AS siden sommeren 1986.

 Håkon Kyllo og Thor Svare har hatt delt eierskap i selskapet siden 1. januar 1990. Da var det organisert som et ansvarlig selskap (ANS). Selskapet ble organisert som et aksjeselskap med de to som eiere fra 1. januar 1994. Svare har vært daglig leder siden 1986 og Kyllo har vært styrets leder siden 1990.

 En stor dag

 – Vi synes det er en stor dag, sier banksjef Arne Martin Laukvik i Hegra Sparebank i selskap med de to selgende eierne.

– Vi er opptatt av den knallgode kundeopplevelsen basert på kunnskap og kompetanse som nå blir enda bedre med et samarbeid, sier Laukvik.

 – Dette er en villet transaksjon for å sikre framtidig lokalt eierskap til vårt livsverk. Hegra Sparebank er den absolutt foretrukne samarbeidspartner for Hegra Regnskapskontor AS, sier Thor Svare som forteller om en historie tilbake til 1952/1953 som kanskje det eldste regnskapskontoret i kommunen.

Store endringer

– Vi har vært med på noen store endringer tidligere. Det ble en ny hverdag da data ble tatt i bruk i regnskap for 30–40 år siden. Ny lovgivning fra 1992 satte nye krav. Nå opplever vi også en tid med betydelig endring i bransjen som ruster seg for endringer innen bruk av data-assisterte løsninger, sier Håkom Kyllo.

 – Vi ser at integreringen mellom bankbransjen og regnskapsbransjen blir stadig tettere. Det skjer også en sterk kjededannelse. Over tid har vi i Hegra Regnskapskontor AS modnet en tanke om å få vår virksomhet inn i et større miljø. På den bakgrunn har vi kommet fram til dagens situasjon der selskapet er solgt til Hegra Sparebank, sier Thor Svare.

Fornøyde medarbeidere

 – Vi kan glede oss over at meldingen om overtakelsen er svært godt tatt imot blant ansatte både hos Hegra Regnskapskontor AS og Hegra Sparebank, sier Arne Martin Laukvik som nå formelt har ansvaret for 35 ansatte.

 – Vi kan med dette eierskapet videreutvikle lokalbanken. Vi ønsker å være en drivkraft for lokal vekst og utvikling. Markedet er i stor endring. Det betyr en kompromissløs kundeorientering som utfordrer oss til kontinuerlig nytenkning og forbedring.

 – Får denne transaksjonen store praktiske konsekvenser?

– Nei, det gjør den ikke. Driften fortsetter som før, men nå vil regnskapskontoret få to medarbeidere på plass hos oss i Triangel Park. Dermed vil kunder i Stjørdal få en lettere tilgang til kontoret og deres tjenester. Vi er glade for at Thor Svare og Håkon Kyllo har sikret et fortsatt lokalt eierskap til sin virksomhet. Nær, trygg og kompetent er kjerneverdier i Hegra Sparebank. Det gjelder også Hegra Regnskapskontor AS. Begge parter er litt stolte i dag, sier Arne Martin Laukvik.

Les forrige sak:
Tråkker til med Blues Jam i Gågata

Dette blir en skikkelig oppvarming før European Blues Challenge, som arrangeres […]

Close