12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Sikret seg finaleplass i revy-NM: – Uten publikum ville vi aldri ha gjort dette

Sikret seg plassen med et morsomt og underholdende revynummer

Skjermdump av revynummeret «Jehovas», fremført av Torje Amdal (t.v.) og Pål Thyholt. På lørdag ble nummeret vist frem på den digitale semifinalen. Foto: Lånkerevyen

Lørdag kveld ble det annonsert at Lånkerevyen går videre til finalen i Norgesmesterskapet i revy.

Under den andre av fire semifinaler fremførte Lånkerevyen revynummeret «Jehovas». Etter de to første semifinalene ble avholdt på lørdag har totalt åtte revynummer, fordelt på fem revyer, kvalifisert seg til NM-finalen. Finalen vil bli holdt 5. og 6. november i Olavshallen i Trondheim.

Når Stjørdals-Nytt kontaktet regissør Erlend Engan lørdag kveld var Lånkerevyen godt i gang med feiringen.

– Vi har feiret godt i dag, og å gå videre er kjempeartig. For nå må vi feire i kohorten, men bortsett fra det så ville vi uansett ha hatt en billett til Olavshallen i november. Nå vet vi at vi skal dit med et nummer, og at vi skal delta i finalen. Det hadde vært gøy å dra til finalen uansett, men selvfølgelig ekstra gøy å få delta, sier Engan.

Gjeve konkurrenter

Semifinalen var fylt med hard konkurranse og mange gode numre. Engan syntes det var både sterkt og stas å komme videre etter han så hva konkurrentene hadde å tilby.

– Det er så mange morsomme, gode revykollegaer som også har gått videre og som vi skal møte i Olavshallen. Det er mange gode numre og man kan ikke spasere seg til hva som helst. Man kan gjøre sitt beste, så er det gøy når dommerne mener at nummeret fortjener en finale. Det er et sterkt felt med mange gode numre og juryen har hatt en veldig vanskelig jobb, sier han.

For publikum

Han forteller at den sanne premien i finalen ikke vil være premiene, men muligheten til å fremføre foran publikummet. I Olavshallen vil det i november bli fremført fire forestillinger, med plass til 1.200 tilskuere.

– Å gå videre og få premier er mindre viktig, men å spille for en fullsatt Olavshallen er en premie i seg selv. Spesielt i disse dager, når det å spille for publikum ikke har vært en selvfølge det siste halvannet året. Å få spille i Olavshallen må være det morsomste som finnes for de som skal fremføre, sier Engan.

Regissøren forteller at de aldri ville ha gjort revy dersom de ikke var for publikummet.

– Uten publikum ville vi aldri ha gjort dette. Å holde på for seg selv ville ikke vært like gøy. Det er kjempeartig når man fremfører foran publikum, og det er derfor vi gjør det for dem, sier han muntert.

Nytt publikum, ny jury

«Jehovas»-nummeret hadde på forhånd vunnet direkte kvalifisering til semifinalen gjennom Midt-Norsk Mesterskapet i revy. Etter kvalifiseringen sier Engan at det derimot var som å starte på null igjen.

– Man må vise seg frem for et nytt publikum og en ny jury. Da er det stas når de mener at vi fortjener en finaleplass, så får vi se hvordan det går. Det skal spilles fire forestillinger i Olavshallen for Norsk Revy, og det er en premie i seg selv, sier Engan.

Flere numre i semifinalene

I tillegg til nummeret «Jehovas», er Lånkerevyen påmeldt i semifinalene med to numre til. «Rødstrømpe-bukse» vil konkurrere om en plass i finalen 5. august, mens «Kåre Åen» vil bli fremført 6. august.

– Dette er det første nummeret vi har med i år. Vi har to numre til i de to siste semifinalene, men å fremføre den første og havne i finalen med det, det er få ting som slår det, sier Engan.

Les forrige sak:
Idrettsgleden overskygget regnværet på Midtkiløra 

Se bildeserie fra Sonalekene i sak

Close