8 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Silje tilbake med smil og smell

|| Silje Waade spilte forsvar for Norge i andreomgangen, men fikk være med på noen kontringer. Her jubler hun for norsk scoring i kampen som de var suverene i gjennom 2 x 30 minutter.||

– Jeg hadde litt frysninger når jeg kom utpå banen, innrømmer Silje Waade. 23-åringen fra Remyra og Stjørdal var tilbake i landslagsvarmen og fikk spille forsvar i hele andreomgangen i EM-kvalifiseringen.

– Det gikk greit for egen del, men jeg synes jeg ble litt passiv i spillet mitt, sier den venstrehendte høyrebacken.

Nok en gang har hun kjempet seg tilbake fra et skadeavbrekk og mangler bare det siste lille før hun melder seg i samme form som under Europamesterskapet i Sverige før jul i fjor. Da tok Silje Waade hele landet med storm da hun var Norges forsvarskjempe på veien mot EM-gullet.

– Hva mangler du for å være i den samme formen som i desember i fjor?

Coop Storlien artikkelnivå

– Det gjenstår å få tilbake litt fart i beina. Jeg merker det er lenge siden jeg har spilt på dette nivået, men det skal bli bra i løpet av de to månedene som kommer, sier Silje Waade, som gjorde comeback på Byåsen for noen uker siden.

– Likevel er dette enda noen hakk opp. Det er temmelig stor tempoforskjell i spillet til landslaget og Byåsen, og særlig fordi det norske landslaget er veldig tempofylt.

Det ble stor stemning da Silje Waade endelig fikk utpå spillebanen i Stjørdalshallen. I andreomgangen var det enklere å gjennomføre byttet mellom forsvar og angrep, og dermed tok Waade forsvarsjobben for Nora Mørk. Det er nettopp den jobben hun er innstilt på å gjøre i VM i Tyskland før jul i år.

– Først og fremst skal jeg konsentrere meg om forsvarsarbeidet. Jeg scoret likevel sju mål i EM i fjor, men det sier seg selv at det blir litt mindre angrepsspill når jeg spiller i samme posisjon som verdens beste håndballposisjon. Jeg ser ikke for meg at jeg skal utkonkurrere Nora Mørk, sier Silje Waade.

Remyra-jenta ble hyllet som den aller største av mange helter i Stjørdalshallen. Nora Mørk ble kåret til kampens beste spiller, men de to som stjal mest oppmerksomhet ute på banen var to mer ukjente jenter. Strekspiller Kari Brattset fra Våg Vipers og Byåsen-kanten Marit Røsberg Jacobsen ble kampens toppscorere med åtte mål hver.

Den nye publikumsrekorden i Stjørdalshallen lyder forresten på 2.878 tilskuere. 

Les forrige sak:
||
Tatt med 900 gram hasj i går – dømt til fengsel i dag

- Dette er en betydelig mengde hasj og vi anser at […]

Close