-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Simen (19) har hatt en idé i flere år. Nå vil han realisere gründerdrømmen

– Hittil har det kun vært en tanke, men da banken likte ideen valgte jeg å satse

Simen Rotabakk fra Malvik har en drøm om å bli gründer. Nå forsøker han å realisere ideen sin.

Simen Rotabakk har siden tidlig ungdom drømt om å realisere en idé som han selv savnet. Nå er han i gang med prosessen. 

– Jeg har lenge hatt en drøm om å finne opp noe folk trenger, sier Simen Rotabakk.

Ekstremsport 

19-åringen fra Malvik liker å ta sjanser. Etter fullført videregående-opplæring, bestemte han seg for å begynne på ekstremsport luft-linjen ved Voss folkehøyskole. 

Som 17-åring flyttet han til Spania, det var også her han bestemte seg for å bli gründer. Det eneste han manglet var en idé. 

– Hele ungdomstiden drømte kompisene og jeg om å ha et sted hvor vi kunne finne på noe. Det ble langdrygt å sitte på gutterommet hver kveld, sier Rotabakk. 

Ungdomshuset 

På ungdomsskolen var det Vikhammer ungdomshus som var fristedet hvor de kunne møtes. Her var det biljard, bordtennis og tv-spill som gjaldt. 

– Vi kunne møtes der på kvelden, være sammen og ha det gøy. Dessverre var det kun åpent én dag i uken, og det var litt kjipt, forklarer han. 

Dette fikk den utforskende 19-åringen til å tenke: Hvor kan man møtes på kveldene, som er tilpasset for de fleste? 

– Jeg gikk konstant å tenkte på at det hadde vært fint å ha et annet sted å tilbringe tiden. Ofte undret jeg over hvorfor det ikke eksisterte noe man kunne ta i bruk hver dag. Det var vel slik idéen utviklet seg over tid, sier han videre. 

Lokale med flere rom 

Rotabakk begynte å utforske et konsept som går ut på å ha et lokale, med flere separate rom som kan leies ut. Alle rom må være tilpasset flere ulike interesser, slik at det kan være noe for de fleste. 

– Målgruppen er hovedsakelig ungdom, ettersom det ofte er de som har behov for et sted å møtes på kveldstid og helg, forklarer han. 

I forhold til sikkerhet har ung-gutten vurdert en ordning som enten er id eller app-basert, hvor man selv kan velge et rom man ønsker å bruke. 

– Det må naturlig nok regler og andre sikkerhetstiltak til, for å unngå ødeleggelser og at folk utnytter rommene til ulovligheter, sier han videre. 

Grønt lys fra DNB

Som en fersking i gründerverden, innrømmer Rotabakk at han står ovenfor en lang prosess som krever flere markedsundersøkelser, planlegging og investering. Imidlertid har DNB stilt seg positiv til konseptet. 

– Jeg spurte om å få hjelp av oppstartlosen i DNB. De hjelper folk som meg med å gjennomføre ideene sine. Hittil har det kun vært en tanke, men da banken likte ideen, valgte jeg å satse, forklarer han. 

Den siste tiden har han gått ut med en markedsundersøkelse ved Folkehøyskolen og på sosiale media. Her har han fått flere positive tilbakemeldinger. 

– På noen timer hadde jeg fått inn rundt 70 tilbakemeldinger. Jeg ønsker å få et godt innblikk i hva folk tenker og hvordan de kunne tenke seg å innrede rommene, sier han videre. 

Dag, kveld og helg 

Spørreundersøkelsen har gått ut til både kvinner og menn mellom 14 og 25 år. Flere har svart at de kunne tenkt seg et slikt tilbud, men inndelt i to separate avdelinger. 

– De fleste har svart at de kunne tenke seg to separate avdelinger, én for ungdom og én for voksne. Det kan virke som det er attraktivt og et stort ønske blant unge mennesker, forklarer Rotabakk avslutningsvis. 

Les forrige sak:
Torsdag stenges veien i Vessete

Skal bytte kulvert

Close