19 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

«Siste akt»

 

Hommelvikrevyen, Lånkerevyen, Nonstadlaget, Torsdagsteatret, Saksvik Teaterlag og Skatvalsrevyen har alle vært med på å sette sitt preg på revylivet i regionen, og på lørdag var de samlet på Folkets Hus i Hommelvik i forbindelse med den årlige Arbeiderfestivalen. Når det gjelder Folkets Hus er vi litt mer usikker, for det ble nevnt, både at det skulle rives og at den var verneverdig, i samme slengen. Det skal i alle fall være svært så lett å få vekk taket når de skal starte rivningen av huset, for publikum lettet taket flere ganger under revygallaen på lørdagskvelden. Friske innslag med god underbuksehumor og revysang var noe av det vi fikk oppleve på folkets Hus.

 

Torsdagsteatret

Café Rampa og Stein Hofstad ble besunget av Torsdagsteatret i åpningsnummeret hvor det var mannens drikke vaner, eller skal man si uvaner som var tema i sangen «Itj å ires». Torsdagsteateret hadde i tillegg to innslag til, «Hørespill» og «Trendy kailla».

Coop Storlien artikkelnivå

 

Nonstadlaget

Nonstadlaget med Aina Kristiansen i spissen fulgte opp med «Turbulens» i sitt første nummer. Det var ikke akkurat drømmepassasjeren å få på siden av seg på en lengre flytur, ikke en kort tur heller for den saks skyld. Flyskrekk og munndiare er vel ingen god kombinasjon, og det fikk den fly vante «Aina» til å gå fra konseptene. «Venting», «Medister» og «Kulturprisen» var de tre andre innslagene fra Nonstadlaget.

 

Skatvalsrevyen

Skatvalsrevyen startet med ei vise om «Maltøl» og fulgte opp med å prøve å løse «Verdensfreden». I disse vårtider er det pløying står i hodet på bøndene på Skatval, og det kom klart frem i sangen «Æ vil bære», sunget av Skatvals største Pløyboy med kveldens flotteste Trønderbart. Damen, som også hadde pløying i tankene, kanskje på en litt annen måte, kom dessverre litt i skyggen av Pløyboyens traktor.

 

Lånkerevyen

Da Lånkerevyen entret senen var det med «Arveoppgjøret», et virkelig heftig arveoppgjør. Det er var et slikt oppgjør det færreste av oss ønsker å oppleve, men Lånkerevyen fikk i alle fall vist at det kan være mye sinne forbundet med det og skal dele ting med sine nærmeste. «Lånkerevyen goes to Hollywood» var en fornøyelig scene. «Åsa & Co» var et enmanns show med armer og ben i rene Leif Juster stilen.

 

Hommelvikrevyen

Hommelvikrevyen og Torstein Fossmo startet forsiktig med «Pressekonferanse» og fulgte opp med en sang til Malvik ordfører Terje Granmo, «Æ har falt for dæ», fra damene i revylaget. I tillegg fikk vi et innslag fra sørvistorget og hvordan det er når det meste av etater er slått sammen til en avdeling, «Service Malvik». «Marionetta» og «Stemningsvise» var de to andre innslagene fra Hommelvikrevyen.

 

Saksvik Teaterlag

Saksvik Teaterlag startet med «Tomgang», om hvordan det er å være gammel og fremdeles ha kjøregleden i orden. Det var i grunnen det eneste som var i orden hos denne gamle mannen, og blir vi alle slik som han når vi blir gamle, så kan det jo lett bli morsomt. Saksvik Teaterlag var også «Innom som snares» og lette etter kakespaden som de ikke hadde kontroll på hvor var hen. Publikum var ikke fritatt for mistanken om kakespaden, og heller ikke Romfolket slapp unna, for kakespaden hadde blitt brukt på yndlingskaken, som naturlig vis er romkake. Og Turid, som også er glad i å gå i fjellet, samler på steiner med bokstaven sin på for å lage seg et steingjerde rundt huset sitt. Nå mangler hun bare noen få steiner med en rød T på før gjerdet er ferdig. Men tilbake til Folkets Hus i Hommelvik. Der er vi ikke helt ferdig med denne kakespaden. Opp av vesken til sin mann kommer kakespaden, og Turid er svært fornøyd med å få rett på at de måtte innom på Folkets Hus sånn snarest for å lete der, for det var jo der den var.

 

{phocagallery view=category|categoryid=79|limitstart=0|limitcount=0}

Les forrige sak:
Stjørdalsstafetten med deltakerøkning

  30 lag fra både Sør- og Nord Trøndelag stilte til […]

Close