-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Elva flommet over: – Det var vann i hele senteret

Mye nedbør skaper trøbbel, og i Malvik flommer det over.

Av Guro Storli Aune og Erik Hoås

Natt til onsdag meldte politiet at de, sammen med brannvesen og Malvik kommune, er ute i felten etter at Vikhammerelva har flommet over.

Hendelsen skal ha skjedd kl. 01.16 natt til onsdag.

– Ti cm vann i butikken

Brannvesenet jobbet med å åpne bekkeløpet og det skal blant annet ha kommet vann inn i noen kjellere. Vikhammersenteret er blant de som er rammet.

– Hele parkeringsplassen ved senteret sto under én meter vann, og inne på senteret var det ti centimeter med vann på de fleste steder. Brannvesenet kom heldigvis relativt raskt og startet med suging av vann. Vi har heldigvis berget alt av varer og tekniske installasjoner, sier Bjørn Vik-Mo, presseansvarlig i Coop til Stjørdals-Nytt onsdag morgen.

Han forteller videre at entreprenører er på stedet for å undersøke om det har skjedd noen skader på bygget.

– Største utfordringen nå er at det er mye vann på parkeringsplassen. Men butikken vil holde åpent som normalt onsdag, sier Vik-Mo.

Les også: Oversvømmelse på E14 og ras ved fylkesvei

Malvikvegen er foreløpig stengt, og Vegtrafikksentralen Midt melder at Stavsjøfjelltunnelen på strekningen E6 Trondheim – Stjørdal er stengt på grunn av mye vann i veibanen.

Litt etter klokken 03 i natt melder politiet at én person er evakuert fra et bolighus, men at de har kontroll på situasjonen.

Les også: Nå blir det nedbørsrekord

Akutthjelp

Malvik kommune meldte tidligere tirsdag at de har- og kommer til å ha ekstramannskap ute for å sørge for at kummer og sluk kan ta unna vannmengdene som er forventet å komme i løpet av natten.

Videre legger de til at det vil være viktig at alle passer på sluk og slukrister på og rundt eiendommen sin for å hindre oversvømmelse. I tillegg minner de på å rengjøre takrenner og nedløp, sånn at vannet ledes bort fra huset.

Har du henvendelser som krever akutt svar?

Ring teknisk vakttelefon i Malvik på tlf. 916 13 813

Saken oppdateres fortløpende. 

Har du informasjon eller foto? send oss gjerne et tips på tips@s-n.no eller tlf. 93691209

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen)
Sjåfør anmeldt for flere forhold etter kontroll

Close