0 °C Stjørdal, NO
04/04/2020

Siste spark på ballen – kanskje

Ikke fullstendig umulig med overtalelse

MIDTPUNKT: Dette kan være siste gang Jon Arne Bakken (på gullstol) spiller en Landsturnering i fotball. Så gjenstår det å se om lagkompisene Martin Wikmark (fra venstre), Eirik Lindø, Leif Tore Røstum, Kristoffer Wråli, Per Christian Tangen, Tor Einar Tangen og målvakt Tage André Torp (foran) greier å overtale veteranen til å fortsette. MIDTPUNKT: Dette kan være siste gang Jon Arne Bakken (på gullstol) spiller en Landsturnering i fotball. Så gjenstår det å se om lagkompisene Martin Wikmark (fra venstre), Eirik Lindø, Leif Tore Røstum, Kristoffer Wråli, Per Christian Tangen, Tor Einar Tangen og målvakt Tage André Torp (foran) greier å overtale veteranen til å fortsette.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

I 47 år har Jon Arne Bakken spilt fotball for Stjørdals-Blink og Stjørdal City HSL. Årets Landsturnering ble superveteranens siste turnering som fotballspiller.

53-åringen er en kjent skikkelse i fotballmiljøet, og i årtier har han vært å se både på banen og ved siden av banen som en ivrig ildsjel. De siste årene har Bakken vært med på å skaffe City Stjørdal HSL suksess i Landsturneringen, men nå er en æra over.

– Jeg har sagt at dette er min siste turnering, og jeg vil heller bruke tiden på å hjelpe laget med å vaske drakter og skaffe sponsorinntekter, sier Bakken.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Sponsorsjef

I tillegg til å spille har han hatt ansvaret for å holde draktene rene og fine, og ikke minst å skaffe laget inntekter. Nå jobber Bakken med å få finansiert et nytt draktsett til spillerne.

Mange er svært takknemlige for at Bakken legger ned så mye tid på laget, som han selv er en del av også som spiller.

I tillegg organiserer han vaktmannskapene under hjemmekampene til Stjørdals-Blinks 2. divisjonslag.

– Helsesportslaget stiller med fem mann på hver hjemmekamp, og jeg rekrutterer de fem på treningene og organiserer jobben under kampene. Det synes jeg er en artig oppgave, sier Bakken. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

I KJENT STIL: Jon Arne Bakken i velkjent driv som forsvarsspiller på City Stjørdal HSLs 7-erlag.
I KJENT STIL: Jon Arne Bakken i velkjent driv som forsvarsspiller på City Stjørdal HSLs 7-erlag.
Bandbilsjåfør

Bakken jobber til daglig på Fides, og er alltid en person kollegene både fotballaget og på arbeidsplassen forhører seg med hvis det er noe de lurer på. I tillegg kjører han bandbuss for bandet Six-Pack.

– Jeg holder egentlig på med alt mulig, sier Bakken.

Forbannet etter andreplass

Som fotballspiller er midtstopperen en hard nøtt å forsere, og heller ikke under årets turnering greide motstanderlagene å sette inn mange mål mot City Stjørdal HSLs 7-erlag.

Resultatet ble derimot ikke så bra som guttene hadde håpet, selv om de vant tre av fire kamper.

– Vi ble igjen nummer to i Landsturneringen, etter det jeg mener er feildømming av dommeren i den siste og avgjørende kampen. Han annullerte utligningsscoringen vår. Hadde dommeren dømt riktig, ville vi vunnet turneringen på bedre målforskjell med resultatet 1-1, sier Bakken.

– Er du skuffet?

– Nei, jeg er forbannet.

Kanskje ikke siste ord er sagt…

Karriereavslutningen ble derfor ikke helt som Bakken hadde håpet på, hvis nå det siste ordet er sagt i sakens anledning. Kanskje kan lagkompisene greie å overtale superveteranen.

– Det er ikke så mange som tror jeg kommer til å slutte som fotballspiller. Planen er at jeg står på sidelinjen under neste Landsturnering i Kristiansand om ett år. Men man vet aldri med meg…

Les forrige sak:
LOKALT SELVSTYRE: Det er et stort ønske om lokalt selvstyre både hos statsråd Monica Mæland (fra venstre), Høyres andrekandidat Renate Bjørshol og varaordfører Ole Hermod Sandvik. Men Thansen sin etablering i Havnekrysset ble likevel stanset av Fylkesmannen.
Statsråd bruker Stjørdal som eksempel

Enstemmige politikere i Stjørdal sa ja - Fylkesmannen sa nei

Close