13 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

– Sitt, bli, kom!

Bente Kristoffersen og Anita Vigdal Korstad holder kurs for firbente venner

Hundene King og Tess er gjerne med på treningsbanen sammen med Bente Kristoffersen og Anita Vigdal Korstad. De tilbyr kurs over åtte kvelder med trening av hunder i ulik alder. Hundene King og Tess er gjerne med på treningsbanen sammen med Bente Kristoffersen og Anita Vigdal Korstad. De tilbyr kurs over åtte kvelder med trening av hunder i ulik alder.

Korstad Hundetrening i Hegra arrangere valpekurs og grunnkurs sammen med hundefører. På valpekurset læres de grunnleggende kommandoer som kan gi en lydig firebent venn.

De startet i august 2020 opp etter at Anita Vigdal Korstad (40) spurte Bente Kristoffersen (35) om hun ville bli med og holde kurs for hund og fører. Kursvirksomheten har økt med stadig nye deltakere hos Korstad Hundetrening.

Denne dagen har de med seg med hundene Tess, en pointer på 10 hundeår og blandingshunden King på 4 år. Ute på treningsbanen ved Gråelva mot Hegra, viser hundene at de forstår flere former for kommandoer.

Anita Vigdal Korstad og Bente Kristoffersen arrangerer valpekurs og grunnkurs på treningsbanen ved Gråelva mot Hegra.
Anita Vigdal Korstad og Bente Kristoffersen arrangerer valpekurs og grunnkurs på treningsbanen ved Gråelva mot Hegra.

– Vi startet opp etter at Anita spurte om jeg ville være med. hun trengte min kunnskap om hundehold og dressur og dette har gått bra siden, sier Bente Kristoffersen som viser hvordan hunden King har lært mange av sine lydighetsoppgaver. Nå kan hundeeiere velge blant valpekurs eller deltakelse på grunnkurs.

Samspillet mellom hund og fører er essensielt under begge kursene. Når de unge hundene skal ut i ilden, er det gjerne valpekurset som starter først.

– Når valpen eller unghunden er med, trener vi vesentlig på kontakt. Klassiske oppgaver er kommando som sitt, bli og innkalling. Dette skal fungere tilfredsstillende. For hunder som er viderekomne, unge eller voksne med fører, anbefaler vi grunnkurset. Dette tilbyr trening med utgangsposisjon, stillesitting med lydende kommando ved eier, og vi utfører flere oppgaver på kurset. Å delta på kurs skal være motiverende for hund og eier. Det er også mye humor og glede i dette, sier kursholderne Anita Vigdal Korstad og Bente Kristoffersen.

Les forrige sak:
Torbjørn Skei er godt fornøyd med fjoråret.
Gikk over en halv milliard i pluss

- Vi er meget godt fornøyd med det rekordsterke årsresultatet

Close