21 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Sjekk pinnekjøttet før julemiddagen

| |
– Julemiddagen er et av årets viktigste måltid. Det er viktig at folk som har kjøpt det aktuelle pinnekjøttet sjekker kjøttet for mugg. På den måten kan de som er berørt få pengene tilbake og eventuelt kjøpe ny julemat før butikkene stenger til jul. Det er enda fem handledager til julaften, sier konserndirektør Kjell S. Rakkenes i Nortura.
 
Det er trolig en feil i pakkingen som har ført til at posene med pinnekjøtt ikke har blitt helt tette, slik at det dermed er utviklet mugg i enkelte av dem. Feilen gjelder kun pakninger med 1 kilo «Gilde pinnekjøtt av kjøttfyldige lam», både røkt og urøkt, merket med EFTA 104.
 

Vil informere bredt

Det er de færreste som vil finne pinnekjøtt med mugg. Alle produkter uten mugg har vanlig Gilde-kvalitet, og kan trygt spises.

– Det er kun en liten andel av posene som har denne produksjonsfeilen. Vi har likevel valgt å trekke produktet i sin helhet fra markedet og informere bredt, slik at kunder ikke risikere å få julemiddagen ødelagt, sier Rakkenes.
 
Da Nortura oppdaget feilen ble det sendt melding om å trekke tilbake produktet fra butikkene. Dette ble gjort i løpet av tirsdag ettermiddag og onsdag morgen. Det skal ikke være pinnekjøtt av denne typen ute i butikkene nå.
 
For lite Gilde pinnekjøtt
Anslag tidligere denne uken indikerte at det kunne være opp til hundre tonn av dette pinnekjøttet i butikkene. På bakgrunn av tall Nortura har hentet inn fra dagligvarekjedene torsdag, er det mye som tyder på at tilbaketrekkingsvolumet er på om lag 150 tonn Gilde pinnekjøtt av kjøttfyldige lam merket EFTA104 i en kilos pakninger.
 
Pinnekjøttmarkedet i Norge er på om lag 2000 tonn, Gilde selger årlig rundt 1000 tonn pinnekjøtt. I all hovedsak skjer salget av pinnekjøtt rundt jul. De siste årene har det vært produsert mer pinnekjøtt enn markedet har etterspurt. Etter jul har produsentene derfor blitt sittende igjen med til dels store restlagre.
 
Nortura tilbyr flere forskjellige pinnekjøtt-varianter, for eksempel Gilde Pinnekjøtt Lam fra Vestlandet, Gilde Eldhus, Gilde Naturlig Godt Pinnekjøtt, Gilde Gourmet Lam Pinnekjøtt og Gilde Ferdig utvannet Pinnekjøtt. Disse er ikke berørt av produksjonsfeilen og er ikke trukket fra markedet.

– Fordi tilbaketrekkingsvolumet er større enn tidligere antatt, regner vi dessverre med å bli utsolgt for de variantene som ikke er berørt av tilbaketrekkingen. Vi tror likevel at det fortsatt vil være mulig å kjøpe pinnekjøtt fra andre leverandører frem mot jul, sier Rakkenes.

Kunder som allerede har kjøpt Gilde pinnekjøtt av kjøttfyldige lam merket EFTA104 i en kilos pakninger, kan kontakte Norturas Forbrukersenter eller levere det tilbake til butikken. Kunder vil selvsagt få utlegget tilbakebetalt.

Les forrige sak:
|
Husk volleyballfesten!

Datoene 24.-26.januar neste år er det på nytt sporten volleyball som […]

Close