0 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Sjekk utsikten fra denne setra!

Fra Risvollvollen har du en fenomenal utsikt. Fra Risvollvollen har du en fenomenal utsikt.

En tur fra Risvola og innover til Vigdvatnet går etter god sti, og den kan anbefales for de aller fleste. I tillegg har du utsikt mot storfjella som Kliningen og Blåstøyten så å si hele turen.

Av J.M. Mølnås

Starten er Vigdenes, og derfra tar du bomveien innover til parkeringa ved Risvola. Etter hvert kommer du til en ferist, ta rett venstre der, og parker på parkeringsplassen. Da er du like ved Forra. Det går bru over elva, samt at det det er anlagt en litt spektakulær plassert benk hvor du kan oppleve Forra i fritt fall. Her er også en god fiskeplass, hvis du ønsker ferskfisk til middags. Husk fiskekort.

Risvolvollen har en unik beliggenhet, med en fantastisk utsikt.
Risvolvollen har en unik beliggenhet, med en fantastisk utsikt.
Fantastisk utsikt

Når du har rastet litt her ved Elgvaet, som steder kalles, fortsetter du bare inn på bomveien som da ender like under Risvola. Du bør så avgjort ikke ha dårlig tid når du skal ta denne turen.

En avstikker opp på Risvolvollen bør du så avgjort unne deg. Hvis du vil ta den gamle seterveien dit kan du ta stien som starter like etter grinda på parkeringsplassen, eller du kan speide etter vollen mens du tar den nye stien innover. Du kan så vidt skimte den gjennom bjørkeskogen etter kort gange. Risvolvollen ligger unikt til med en fantastisk utsikt over fjell og floer, der Kliningen troner som bakteppe.

Her ved Elgvaet opplever du Forra på sitt beste.
Her ved Elgvaet opplever du Forra på sitt beste.
Turmål for deg med små barn

Så å si halvveis kommer du til en rastebenk, også der bør du ta deg god tid, ikke bare hvis det er behov for hvile, men mest for at også her er det et flott sted. Som et tips hvis du har med deg småbarn som sliter litt med tålmodet, kan dette være selve målet for turen.

Et annet tips kan også være at mens ungene leker ved rastebenken kan turfølget veksle på å være «oppasser» og å ta turen opp på Risvola. Dette er en unik topp i området som er synbar fra de mest utroligste steder, og da er det naturligvis også fenomenal utsikt derfra. Bare for å nevne det så ser du store deler av de vernede Forramyrene herfra.

Sånn om lag halvveis finner du en rastebenk, og en stopp her i fantastisk fjellnatur anbefales.
Sånn om lag halvveis finner du en rastebenk, og en stopp her i fantastisk fjellnatur anbefales.
Utleiehytte

Tilbake på stien har du nå raka vegen til Vigdvatna. Etter hvert kommer du til et veiskille, og følg merkingen. Tar du til venstre kommer du til utleiehytta som administreres av fjellstyrene i Stjørdal. Leier du nøkkel der har du også tilgang på båt. Fisken i Vigdvatna er av god kondisjon, om enn ikke like bitevillig for oss som ikke er like lokalkjente i vatnet. Vi går ut fra at du har fiskekort.

Holder du leia rett innover kommer du etter kort gange fram til «base-campen» ved Vigdvatna. Her er det bålplass, gapahuk og flere rastebenker. Også dette er ett flott sted som brukes veldig mye. Så en langrast her må du unne deg. Turen hit er i seg selv en flott tur, men ønsker du at den skulle vært litt lengre, ja da må du bare fortsette og ta en «snartur» til Sillermoen. Da er det slutt på merket sti så skal du ta denne, og er ukjent, da må du ikke starte på denne uten godt kart.

Turen er også litt mer anstrengende enn hit til Vigdvatna, så du må vurdere formen, og ikke minst fottøyet. Har du med deg småbarn hit, bør du ikke starte innover til Sillermoen. En liten advarsel: Stol ikke på mobilen her inne.

Les forrige sak:
Martin Wikstrøm fra Stjørdal deltok på ultraløpet «24 hours in Hell». Foto: privat
Martin løp så langt han klarte på 24 timer

Close