-14 °C Stjørdal, NO
28/11/2021

Sjekker tunnelforholdene i Forbordsfjellet

Veibyggerne borer ved Øvre Holan

Nye Veier driver med kjerneboring ved Øvre Holan for å sjekke fjellkvaliteten i området hvor Forbordsfjelltunnelen skal gå. (Foto: Nye Veier) Nye Veier driver med kjerneboring ved Øvre Holan for å sjekke fjellkvaliteten i området hvor Forbordsfjelltunnelen skal gå. (Foto: Nye Veier)

Nye Veier fortsetter å sjekke forholdene i Forbordsfjellet. Nå er de ved Øvre Holan i Stjørdal.

Siden midten av april har Nye Veier drevet med kjerneboring ved Øvre Holan på Kvithamar. Arbeidet gjennomføres for å kartlegge bergkvaliteten i dette området for videre planlegging av nye firefelts motorvei fra Kvithamar til Åsen. Planen er å bygge en nesten åtte kilometer lang to-løps tunnel gjennom Forbordsfjellet, noe som da vil bli Midt-Norges lengste tunnel.

– Før vi kan endelig fastsette trase, og deretter bygge tunnelen, så må vi vite hva slags kvalitet det er på berget. Det er det vi skal finne ut av nå. Vi planlegger å borre cirka 450 meter inn i fjellet, og tar ut prøver som vi så skal undersøke, forteller Lars Erik Moe, prosjektleder for byggingen av E6 Kvithamar-Åsen.

Borearbeidet foregår like ved veien, men vil ikke være til hinder for trafikken annet enn i en kort periode ved tilrigging og nedrigging. Området skal selvsagt være godt sikret.

– Vi ber likevel folk om å være oppmerksomme når de kjører forbi og ta hensyn til arbeiderne som er der, sier Moe.

Arbeidet vil pågå til litt ut i mai. Nye Veier har tidligere foretatt kjerneboringer øverst i Langsteindalen med samme formål.

Les forrige sak:
Her er de seks kulturtalentene fra vår region som er nominert til Drømmestipendet. Det største bildet: Seida Augusta Dahlbom fra Frosta. Videre: Estela Andreetta fra Malvik (øverst til høyre), Jens Aftret Andersen fra Selbu (midterst til høyre), Maren Elise Størseth fra Stjørdal (nederst til høyre), Tora Herringbotn Theigmann fra Malvik (nederst til venstre) og Åsne Bøe fra Malvik (i midten nederst).
Seks ungdommer kan få oppfylt drømmen

Kan bli vinnere av årets drømmestipend

Close