15 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Sjøfugldag søndag kl. 11.00

Bli med på sjøfugldag og opplev et yrende liv på fjorden, sier arrangørene i den lokale fugleforeninga i Stjørdal. Per Inge Værnesbranden i NOF lover at foreninga låner ut teleskop for å kikke på sjøfugl på Hell – Billedholmene denne søndagen.

Søndag 3. april arrangerer Norsk Ornitologisk Forening Stjørdal lokallag Sjøfugldag. Dette vil foregå ved Hellstranda med oppmøte klokka 11.00. Det er store sjanser for å oppleve flokker med ærfugl og mindre forekomster av kvinand i området.

NOF sitt lokallag har tidligere hatt dette arrangementet på Skatvalslandet ved Vingebukta, men på grunn av at de store flokkene med sjøfugler de siste to-tre årene har flyttet mer på seg, og gjerne sørøstover i fjorden er ikke Vingebukta lenger så aktuell å bruke. Ved utløpet av Stjørdalselva ved Hellstranda/Billedholmene har det vært et yrende fugleliv de siste ukene, med 1500-2000 ærfugler, sangsvaner, kvinender, laksender og haveller.

Vi setter av noen timer her for å oppleve fuglene på nært hold. Vi håper på stort oppmøte blant fugleinteresserte i Stjørdalen og omegn, uansett kunnskapsnivå. Hellstranda er et aktuelt navn i nyhetene for tiden, i forbindelse med diskusjonen om plassering av ny containerterminal for Trondheim. Vi vil benytte anledningen til å vise at Hellstranda ikke bare er ei badestrand, men også en viktig plass for fugler, og absolutt verd å bevare som den er, sier Per Inge Værnesbranden i fugleforeninga lokalt.  

NOF disponerer flere teleskop og kikkerter som kan brukes for å se fuglene på nært hold. Kle deg etter været, og ta med mat og drikke. Hvordan du finner veien til Hellstranda?: Kjør/sykle mot Hell stasjon og fortsett videre utover mot fjorden, over den nye trebrua over jernbanen og til P-plass ved E6. Gå deretter undergangen under E6 (ligger litt skjult av busker) og møt på Hellstranda.

Les forrige sak:
Skolekorps med vårkonsert

Skolekorps med vårkonsert i Stjørdal kino Haraldreina og Kvislabakken skolekorps hadde […]

Close