12 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Sjøsiden kjøper Moan

 

Torsdag denne uka var det klart at utbyggingsområdet mellom jernbanen og sjøen i Hommelvik sentrum, også kalt Moan blir solgt til Hommelvik Sjøside.

 

Gledens dag

Ordføreren i Malvik, Terje Granmo, er glad for at salget endelig er i havn.

– Dette er en gledens dag for alle involverte parter, sier Granmo. Vi får nå en seriøs aktør som utbygger i Hommelvik sentrum, og når vi har sett hvordan det blir på Hommelvik Sjøside kunne vi ikke fått en bedre kjøper av området, sier han.

Området tilhørte i sin tid NSB og ble solgt til kommunen for omtrent tre år siden. Kjøpesummn den gang var 17 millioner og det er det samme som Hommelvik Sjøside nå betaler for området, med unntak av en tomt hvor det er regulert inn bygging av naust.

– Dette området skal AS Malvik Næringsbygg forsøke å omsette for å dekke inn de renteutgifter og kostnader kjøpet av hele Moan-området i sin tid hadde, forteller styreleder Per Walseth (H)

 

Byggestart i 2015

Styreleder i Hommelvik Sjøsiden, Jan Erik Steen ser fram til at utbyggingen kommer i gang.

– Vi regner med å være klare til å starte kanskje allerede i 2015. Et krav i avtalen er bygging av en undergang under jernbanen og Havnevegen i Hommelvik sentrum. Dette må vi avklare med Jernbaneverket og de planen de har for Hommelvik stasjon, sier Steen.

Som legger til at det ikke er sagt noe om at det skal bygges ferdig på nordsida av Homla før utbyggingen starter på Moan.

Mer om saken i papiravisa tirsdag 30.april

 

 

Les forrige sak:
Korpsmusikk et sikkert vårtegn i Vika

  Hommelvik juniorkorps teller omtrent 60 medlemmer med smått og stort, […]

Close