6 °C Stjørdal, NO
28/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Sju ble feiret med navnefest

Arrangeres to ganger i året i Stjørdal

FEIRING: Her er navnebarnet Bastian Andresen Berg med storebror Kasper og foreldrene Marthe Andresen og Fredrik Berg. (Foto: Privat)

Sju nye verdensborgere ble feiret med humanistisk navnefest i Vektersalen i Kimen lørdag.

– Dagens taler var Anne Kathrine Slungård som holdt en treffende en tale som handlet om foreldrerollen og om mangfold. Cecilie Karlsen og Jørgen Skogmo sto for vakker sang og musikk, mens Anja Elisabeth Ristad leste diktet «Til deg med barnet på armen» skrevet av Ivar Haugen, sier Kjersti Albrechtsen Rolseth, som er leder i navnefestutvalget Stjørdal.

Humanistisk navnefest er en feiring av at et barn er født og har fått sitt eget navn. Seremonien er en glad feiring på et humanistisk grunnlag. Tilbudet om humanistisk navnefest er åpent for alle som ønsker en seremoni på et humanistisk grunnlag.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Den første navnefesten ble arrangert på Gjøvik i 1988. Siden har den blitt gjennomført for over 40.000 barn over hele landet. I Stjørdal har Human-Etisk Forbund arrangert humanistisk navnefest siden 1991, og denne gjennomføres to ganger i året. Neste navnefest i Stjørdal er lørdag 21. mars i Kimen.

– Humanistisk navnefest arrangeres i sin helhet av frivillige. Human-Etisk Forbund er en livssynsorganisasjon som er opptatt av menneskerettigheter, kritisk tenkning og livssynsfrihet. Medlemmene våre er grunnlaget for hele vår virksomhet, forteller Albrechtsen Rolseth.

Les forrige sak:
Nå blir det slutt på båtdriften

Jøvra legger til kai - kanskje for godt

Close