12 °C Stjørdal, NO
20/09/2019

SKA-frika tar et oppgjør med nett-trollene

|| SKA-frika har lansert ny låt og ny video. (Foto: Eir-Jørgen Bue)||

«Besatt» handler om nettrollene, og SKA-frika tar et knallhardt oppgjør med disse i både tekst og bilde. 

– Det er høst, og høysesong for troll i kommentarfeltene på internett. De forstyrrer, irriterer og provoserer ved å komme med hatefulle ytringer og usaklige argumenter. Mange av disse trollene er også svært aktive i politiske diskusjoner, og vi grøsser ved tanken på at de har stemmerett ved høstens stortingsvalg. Kanskje burde politikerne vurdere å få lagt ned «Livets harde skole» én gang for alle, så slipper vi å utdanne flere troll, skriver SKA-frika i en pressemelding.

Musikkvideoen «Besatt» er i følge bandet selv både ekkel og kvalmende, og skal derfvor være en fantastisk bra gjenspeiling av hvordan disse menneskene ter seg på nett.

– Bak PC-skjermene rundt om i landet sitter det aktivister som bruker caps lock som megafon, og vi synes det er på tide å ta frem vievann, kors og eksorsist, for her er det kun demonutdrivelse som vil fungere, mener SKA-frika.

Det er Cliffhanger Film som har laget den hardtslående videoen.

Ta lappen

– Vi ønsket å formidle en skildring av et karakteristisk «nett-troll», som ukritisk og totalt uten filter mellom hjerne og tastatur, spyr ut usakligheter og vulgære utsagn om politikk, religion og andre menneskeraser. Vi ønsket å skildre sinnet som koker i mennesker som gjemmer seg bak anonymiteten på nett, og som ikke våger eller evner å engasjere seg i en saklig debatt, men som heller får utløp for sin frustrasjon og sine egne problemer gjennom hatefulle ytringer, heter det i pressemeldingen.

Innspillingen av videoen ble gjort i et nedlagt basseng i Hommelvik, samt i de dype skoger i området rundt.

Les forrige sak:
||
Kom deg ut på søndagstur til Floras perle

Det er Nord-Trøndelag Turistforening i regi av Barnas Turlag som arrangerer […]

Close