5 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Skal asfaltere 6,2 kilometer riksveg i vår region

Her ser du hvor det blir ny asfalt i sommer

(Illustrasjonsfoto: Knut Opeide)

Totalt skal det legges ny asfalt på 650 kilometer av landets riksveger i sommer. 6,2 av disse kilometrene ligger i Værnesregionen.

Statens vegvesen inngår i disse dager 31 kontrakter til en samlet verdi av 750 millioner kroner for årets asfaltslegging på i overkant av 650 kilometer riksveg. Dette inkluderer 100 millioner kroner i ekstra tildeling som kom i korona-tiltakspakken rett før påske.

Av de 65 milene er det drøyt ei halv mil som skal få ny asfalt i Værnesregionen, fordelt på tre strekninger.

Den lengste strekningen av de tre går fra Reitan til Sveberg sør på E6 gjennom Malvik kommune. Den biten er på snaut 2,8 kilometer. Også strekningen mellom Værnestunnelen og Helltunnelen i Stjørdal skal få ny asfalt. Det er en strekning på 2,1 kilometer. I tillegg skal av- og påkjøringsrampene på E6 ved Værnes få ny asfalt. Totalt utgjør disse 1,3 kilometer.

Asfaltsesongen varierer ut fra lokale forhold, men starter mange steder i mai og går ut september. Når asfaltsesongen starter, ber vi trafikantene ta hensyn til asfaltarbeiderne og trafikkdirigentene langs vegen. Hvert år oppstår det trafikkfarlige situasjoner som følge av at utålmodige bilister foretar farlige forbikjøringer og kjører aggressivt i anleggsområdet.

– Vis hensyn til de som jobber på vegen. De er der for oss alle, sier Thor Asbjørn Lunaas ved divisjon Drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

Les forrige sak:
Måtte punge ut i fartskontroll

To ble knepet i 70-sone på E14

Close