19 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

– Skal bli større enn Storsjöcupen

Gedigne ambisjoner for splitter ny fotballcup

ENTUSIASTISKE: Det står ikke på entusiasme og gjennomføringsevne hos cupgeneralene Berit Mehus (t.v.) og Kari Marie Løkholm Hognes.

Stjørdal Fotballcup arrangeres for første gang den tredje helga i august. Årets førsteutgave blir en «koronaversjon» med plass til 140 lag, men ambisjonene på litt lenger sikt er skyhøye.

– Vi skal bli større enn Storsjöcupen. Alt ligger til rette for det, sier Kari Marie Løkholm Hognes. Idrettslagslederen og ildsjelen ser omtrent ingen begrensninger, og verken Løkholm Hognes eller cupgeneral Berit Mehus er i tvil om det er veldig mulig å lykkes med en stor fotballcup i Stjørdal.

Fem baner

Fredag 21. august åpnes den aller første utgaven av Stjørdal Fotballcup. Fredag kveld, lørdag og søndag blir det fotballglede på fem fotballbaner i Stjørdal sentrum.
– Vi kommer til å spille på MUS Stadion Sandskogan, Nye Blinkbanen og både kunstgressbanen og gressbanen på Øverlands Minde. I tillegg kommer vi til å bruke gressfeltet på vestsiden av Stokkan ungdomsskole, sier Berit Mehus.
Hun registrerer daglig påmeldinger fra lag som ønsker å delta på den aller første utgaven av det som skal bli en større og større cup.
– Så langt har vi langt over 40 påmeldinger. På grunn av koronarestriksjoner har vi i år plass til 140 lag, og det tror vi blir fulltegnet, sier Mehus og Hognes.

– Ungene må få spille fotball

Men ambisjonene til årets to cupgeneraler stopper ikke der. Tvert imot; de er rimelig skyhøye. Storsjöcupen er «Trøndelags største fotballcup», men nå vil Stjørdals-Blink utfordre arrangørene i Östersund.
– Vi har jo alle muligheter og alle fasiliteter. I tillegg til de banene vi kommer til å bruke i år, så finnes det ytterligere sju-åtte baner som kan være mulig å bruke i framtidige cuper, sier Kari Marie Løkholm Hognes.
I år er hun aller mest opptatt av å tilby en cup som gjør at barn og ungdommer kan spille fotball igjen.
– Det viktigste for oss nå er å gi barna mulighet til å spille fotball. Det er jo kamper og cuper alle sammen trener for. Det blir visse restriksjoner i antall tilskuere på de ulike arenaene, men nå er det ungenes idrettsglede som skal prioriteres, sier Kari Marie Løkholm Hognes, som understreker at de har et strengt smittevernregime. – Vi er i tett dialog med kommuneoverlegen og følger selvsagt alle råd og retningslinjer fra sentrale myndigheter.

Kick-off for høstsesongen

De to cupgeneralene, som er fotballmødre på Blinks 06-lag, rågleder seg til den aller første cupen. Samtidig som de jobber med den, legger de ikke skjul på at blikket er festet også noen år fram i tid.
– Denne cupen skal videreutvikles, og da tror jeg tidspunktet med den første helga etter skolestart er perfekt som en cup-kickstart på høstsesongen for alle unge fotballspillere, sier Kari Marie Løkholm Hognes.

Les forrige sak:
Turnéavslutning på toppen av Forbordsfjellet

Trolig for aller første gang

Close