4 °C Stjørdal, NO
26/02/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Skal bruke kjøpesenter når gruppevaksinering starter

Neste uke starter gruppevaksinering

Politiet tok turen til Malvik Senter for å sjekke om de fant noen som tullekjørte på taket av kjøpesenteret. (Foto: Malvik Senter på Facebook) Malviksenteret kan bli brukt ved oppskalering av vaksinetaking i Malvik (Foto: Malvik Senter på Facebook)
Søknadsfrist – mobilbanner

Under et formannskapsmøte i Malvik kommune fredag 22. januar ble det kjent at de har inngått en avtale med Malvik senter om mulig lokasjon ved massevaksinering.

Malvikordfører Trond Hoseth startet fredagens formannskapsmøte med å forklare hvordan situasjonen i kommunen ser ut per i dag.

– Jeg synes vi har lyktes. Alle har ofret mye som blant annet aktivitet og ferier, og vi skal huske de som har mistet eller blitt permittert fra jobben sin. Nå skal vi stå sammen, og vi skal få samfunnet tilbake til normalt, forklarer han.

Søknadsfrist – mobilbanner

Hoseth er nå glad vi går inn i en ny fase med vaksineringer, og flere nye vaksiner som blir godkjent.

Starter gruppevaksinering

Torsdag 28. januar klokken 13.00 starter kommunen gruppevaksinering for de over 85 år. Allerede fra neste uke vil de få 18 nye glass med vaksine, som hovedsakelig vil gå til beboere om omsorgsboliger.

– Vi skal vaksinere det vi har kapasitet til. Ingen skal ringe for å bestille time selv, vi vil ta kontakt. Vi vil ta kontakt over telefon, sende SMS og for de som har hjemmesykepleier vil kunne få bistand med å bestille time, sier kommunalsjef for helse og velferd Tone Østvang.

Rådmann Carl-Jakob Midttun forklarer at det er satt inn store ressurser hvor de ansatte som tidligere har håndtert smitten, nå også skal anvendes til vaksinering. Totalt skal 30 sykepleiere bistå neste uke.

– Vi har vært tydelige på at vi skal vaksinere ut ifra de dosene vi får. Vi skal sette inn ressurser slik at vi får gjennomført dette og vi har lagt til rette for vaksinering i form av lokasjon og personal til å gjennomføre dette, forklarer han.

Han varsler også at andre tilbud kan bli stoppet for å kunne gjennomføre dette, uten å kunne kommentere noe mer på dette per dags dato.

Malvik senter som lokasjon

I tillegg til Bruket i Malvik, kan de nå også meddele at de har inngått en dialog med Malvik senter for å kunne ta i bruk deler av senteret til vaksinering ved oppskalering.

– Avtalen vil gjelde fra mars, men kan også starte tidligere hvis det skal bli nødvendig. Avtalen varer ut juni, men kan forlenges ut året, sier Østvang.

Det som vil være avgjørende, er vaksinetilgangen. Hvis det skal vise seg å kunne vaksinere flere, vil de kunne ta i bruk senteret for å få en fortgang på prosessen.

– Det er viktig at vi har den lokasjonen for å utvide kapasiteten i Malvik, forklarer hun videre.

Munnbind ved skole og barnehage

Ifølge kommuneoverlege Realf Ording Helgesen er det per nå ingen nye smittetilfeller i Malvik kommune, og de har god kontroll på smittesituasjonen. Under fredagens møte gikk han ut med noen klare svar til befolkningen angående dødsfallene som har skjedd etter de siste vaksinene i landet.

– Vi håper folk velger å ta vaksinen, og at vi kan trygge innbyggerne på dette. Det er ikke blitt registrert store bivirkninger. Det er ikke funnet noen åpenbar sammenheng for de som har dødd etter vaksinering. Det har vært underliggende sykdom og kort levetid, sier han.

Torsdag klokken 09.30 gikk kommuneoverlegen ut med en anbefaling til foreldre og foresatte ved skoler og barnehager etter over hundre barn og elever ble satt i midlertidig karantene denne uken.

– Jeg anbefaler bruk av munnbind ved henting og levering i skole og barnehage. Jeg mener at når dette er blitt brukt har det hindret et smitteutbrudd, forklarer han.

Les forrige sak:
Like utenfor stueveggen til Tor Hellberg står vogntogene parkert på tomgang om nettene. Foto: Tor Hellberg
– Vi får ikke sove om nettene

Naboer til parkeringsplass håper på en snarlig løsning

Close