10 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Skal få fart i medlemmene

17-åring med engasjement for det meste

MOBILISERER: Nyvalgt leder Kristoffer Meldal Moen og resten av AUF er veldig klare på å være både synlige og hørbare under valgkampen. De skal kjempe for partiets saker, men også ungdommenes saker. MOBILISERER: Nyvalgt leder Kristoffer Meldal Moen og resten av AUF er veldig klare på å være både synlige og hørbare under valgkampen. De skal kjempe for partiets saker, men også ungdommenes saker.

Den nyvalgte lederen av AUF i Stjørdal har som mål å få flest mulig av de 163 medlemmene til å bli mer aktive i politikken.

– Vi ønsker oss selvsagt enda flere medlemmer, men det er en minst like viktig jobb å aktivisere de vi har også.

Det sier Kristoffer Meldal Moen. 17-åringen fra Skjelstadmark bruker det aller meste av fritiden sin til ungdomspolitikk. Etter å ha vært leder av ungdomsrådet i Stjørdal har han nå inntatt lederstolen i AUF, og ikke minst er han klar for enda flere oppgaver.

– Jeg står på 15. plass på Arbeiderparti-lista til kommunevalget, men det viktigste for oss i AUF var å få inn en på de kumulerte plassene, sier Meldal Moen, som er storfornøyd med at akkurat det fikk de.

– Håkon Einarsve på tredjeplass var veldig bra for oss, og for partiet. Vi er stolte over å ha Håkon så høyt oppe på lista. Han er den første «rene» ungdomskandidaten til Arbeiderpartiet på kumulert plass på lang, lang tid har jeg forstått, sier Kristoffer Meldal Moen.

Skole det viktigste

Selv er han opptatt av skolepolitikk, av barnehager, miljøpolitikk og helse og omsorg.

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi ønsker oss en sterkere satsing på skolene i Stjørdal. Det handler om lærertetthet, men også nye skolebygg. Stjørdal er nødt til å prioritere skolen og skolepolitikken, sier Kristoffer Meldal Moen.

17-åringen skal stemme for første gang i år og gleder seg til det. Han ser også veldig fram til å gjøre en aktiv og viktig jobb for Arbeiderpartiet fram mot valget. Meldal Moen lover at AUF skal bli veldig synlige i de kommende seks-sju månedene.

– Vi har et ønske om å være mye mer synlig enn hva AUF har vært de siste valgene.

– Hvordan?

– Både internt i partiet og i medier. Vi ønsker å vise fram ungdomskandidatene våre på alle mulige måter, sier Kristoffer Meldal Moen.

Arvelig engasjement

Selv bedyrer han at de politiske ambisjonene ikke er ekstremt store, men samtidig er han klar til å ta de oppgavene han får. Politikergenene er til stede i rikt monn, ettersom farfar er Per Moen, som har årelang lokalpolitisk erfaring, og gammelonkel heter Alf Daniel og har vært både ordfører og fylkesrådsleder.

– Jeg synes jo det er artig og spennende å være med. Det går noen timer i uka til politisk engasjement, sier Meldal Moen som har med seg Ann Kristin Heggeseth som nestleder, Marthe Cecilie Stamnes Johansen som økonomiansvarlig og sekretær, pluss styremedlemmene Levi Kvarsnes og Johannes Adserø som styremedlemmer. Varamedlemmer til styret er Håkon Einarsve og Marius Haugan Lillegjære.

 

Les forrige sak:
En av gaupene som ble "fanget" på viltkameraet i Våtlandet.
Fikk fire gauper på film

SE VIDEO: Gauper "fanget" på viltkamera

Close