16 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Skal fjerne mye av plasten i butikken

|| Assisterende butikksjef hos Kiwi Mindes Hus i Stjørdal, Hege Kleven er forberedt på at butikken i løpet av kort tid vil redusere bruken av plast på flere produkter. Her med poser jordnøtter innpakket i plastposer.||

Kiwi-butikkene skal redusere bruken av plast med 200 tonn fra frukt- og grøntavdelingen. Det mottas med glede både av ansatte og kunder.

Totalt tar Kiwi sikte mot at all plast skal være resirkulerbar i løpet av året. Ledelsen presiserer at kuttene gjennomføres i samarbeid med BAMA, men etter initiativ fra Kiwi og Norgesgruppen. Assisterende butikksjef hos Kiwi Mindes hus i Stjørdal, Hege Kleven er glad for at det nå settes klare mål for å redusere bruken av plast.

– Vi skal følge de målsettinger som ledelsen gir oss, og vi synes det er viktig å lytte til kundene som i stor grad vil møte mindre bruk av plastemballasje. Det er bra at disse tiltakene nå kommer fra ledelsen og følges opp ute i butikkene, sier Hege Kleven.

Kiwi-kjeden med over 650 butikker og over 35 milliarder i samlet omsetning vil redusere plastbruken. Kjeden har regnet ut at den brukte tusen tonn plast i emballasje for frukt- og grønt i fjor. Totalt skal de fjerne 200 tonn plast fra frukt- og grøntavdelingen innen utgangen av 2020.

– Plast fungerer greit som emballasje og er viktig for å bevare varene, særlig gjelder det i frukt- og grønnsaksdisken. Men det går an å redusere dette, mener ledelsen hos Kiwi. Bare ved å fjerne plastskålen under to-pakningene med avokado og erstatte den med skål i papp, vil de redusere årlig plastforbruk med 30 tonn.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
||
Sesongåpning på Prestmoen

I morgen lørdag kommer Namsosbandet Grannes til Prestmoen Kulturpark som med […]

Close