8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Skal frakte vindturbiner på veiene hver dag i fem uker

Vil frakte elementer til vindkraftpark hver dag i fem uker fremover

Her fraktes elementene til vindkraftparken på Stokkfjellet over den midlertidige veien på Hell. (Foto: Arild Berg)

Torsdag 3. juni startet transportering av vindturbiner til Stokkfjellet i Selbu. Det er ventet at dette arbeidet vil fortsette hver kveld frem til slutten av juli.

Det var i løpet av forrige uke elementene som til slutt skal bli en del av vindkraftparken på Stokkfjellet i Selbu ble fraktet inn med båt til Djupvasskaia i Hommelvik.

Elementene fraktes videre derfra med spesialtransport til det aktuelle området.

Det er i forkant av transporteringen blitt opparbeidet lagringssted ved kaia i tillegg til en midlertidig veiløsning på Hell for å kunne frakte elementene på rundt 70 meter.

Fraktes på kveld og natt

Over de neste to månedene skal det fraktes 50 elementer. Dette arbeidet er ventet å pågå i løpet av kveld/natt mellom Hommelvik og Selbu.

Kommunikasjonsrådgiver i Trønderenergi, Vegard Knudsen, opplyser til Stjørdals-Nytt at det vil være to konvoier med lastebiler som kjører fra Hommelvik. Dette vil skje hver dag, bortsett fra helg.

Det er ventet at transporten vil skje mellom klokken 22.30 og 01.30. Transporten skal være ferdig og ut av trafikkbildet innen klokken 05.00.

Ifølge Knudsen vil transportperioden går fram til uke 30, med forbehold om endringer.

Les forrige sak:
Geir Eimhjellen frykter det vil gå utover barnas sikkerhet når busstrafikken flyttes til Evjeveien i forbindelse med arbeidet i Ole Vigs gate.
Frykter for skolebarnas sikkerhet: – Det er helt texas her

Geir Eimhjellen reagerer på kommunens planer om å flytte skolebusstrafikken

Close